Název: Metody měření a řízení výkonnosti podniku a jejich využití v podnikové praxi
Další názvy: Methods of measurement and performance management in the company and their application in business practice.
Autoři: Mach, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Dvořáková Lilia, Prof. Ing. CSc.
Oponent: Hašková Ivana, Ing.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39049
Klíčová slova: výkonnost podniku;finanční analýza;tradiční a moderní ukazatele;ekonomická přidaná hodnota
Klíčová slova v dalším jazyce: business performance;financial analysis;traditional and modern indicators;economic added value
Abstrakt: Tématem diplomové práce jsou "Metody měření a řízení výkonnosti podniku a jeho využití v podnikové praxi." Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je nejprve charakterizován pojem výkonnost a následně popsány tradiční a moderní měřítka výkonnosti podniku. V praktické části je nejdříve charakterizovaný analyzovaný podnik. V následující části je provedena finanční analýza pomocí vybraných tradičních ukazatelů za sledované období 2013 2017. V další části je zhodnocena finanční výkonnost podniku prostřednictvím moderního ukazatele EVA. Závěrečná část diplomové práce se zabývá zhodnocením systému měření a řízení výkonnosti a následně jsou navržena opatření, která by měla vést ke zlepšení dané situace.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of this diploma thesis is "Measurement methods and corporate performance management and its use in business practice." The thesis is divided into a theoretical and a practical part. First, the theoretical part characterizes the concept of performance and, subsequently, it brings a description of traditional and modern scales of business performance. The practical part characterizes the analysed company. Its following section brings a financial analysis using selected traditional indicators over the period of 2013 to 2017. The following section evaluates the financial corporate performance using modern EVA indicators. The final part of the thesis deals with the evaluation of the system of measurement and performance management and, subsequently, proposes measures, which should lead to the improvement of the given situation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Mach_final.pdfPlný text práce2,53 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Mach_VP.pdfPosudek vedoucího práce331,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Mach_OP.pdfPosudek oponenta práce128,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Mach.pdfPrůběh obhajoby práce125,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39049

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.