Název: Kasační stížnost
Další názvy: The Cassation Complaint
Autoři: Studničková, Sandra
Vedoucí práce/školitel: Kuchynka, Petr
Oponent: Malast, Jan
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13150
Klíčová slova: nejvyšší správní soud;správní soudnictví;kasační stížnost;nepřípustnost;řízení
Klíčová slova v dalším jazyce: supreme administrative court;administrative justice;cassation complaint;unacceptability;proceedings
Abstrakt: Cílem práce je podat ucelený pohled na jeden z mimořádných opravných prostředků správního soudnictví kasační stížnost. Předmětem řízení, které probíhá u Nejvyššího správního soudu, jsou rozhodnutí krajských soudů, které jsou ve správním soudnictví povolány k rozhodování v první a jediné instanci. Kasační stížností může stěžovatel brojit právě proti rozhodnutím krajských soudů, a to v zákonem stanovených kasačních důvodech. Celkový charakter tohoto opravného prostředku dotváří instituty nepřijatelnosti a nepřípustnosti, o kterých je v práci rovněž pojednáno. Diplomová práce se rovněž věnuje problematice odkladného účinku, náležitostem kasační stížnosti a řízení o ní před Nejvyšším správním soudem.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis is focused on providing a comprehensive view of one of the extraordinary remedies of administrative justice - a cassation complaint. The subjects of proceedings pending before the Supreme Administrative Court are the decisions of regional courts. Regional courts are called upon to decide in the first and only instance. The complainant may defend just against decisions of regional courts. The overall character of this remedy is completed with the institutes of non-acceptability and inadmissibility, which are at this thesis also discussed. The thesis also deals with suspensive effect, the statutory requirements of cassation complaints and proceedings before the Supreme Administrative Court.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
kasacnistiznost-studnickova.pdfPlný text práce348,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Studnickova-Kuchynka.pdfPosudek vedoucího práce1,39 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Studnickova-Malast.pdfPosudek oponenta práce1,04 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Studnickova-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce739,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13150

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.