Název: Ilustrovaná kniha pro děti
Další názvy: Pictorial book for children
Autoři: Grimová, Sarah
Vedoucí práce/školitel: Mištera, Josef
Oponent: Kocman, Bedřich
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13245
Klíčová slova: kniha;knižní vazba;ilustrace;malba;kresba;fotografie;plakát;dítě;vzdělávání;interaktivní úkol;hra
Klíčová slova v dalším jazyce: book;book binding;illustration;painting;drawing;photography;poster;child;education;interactive task;game
Abstrakt: Má bakalářská práce je Ilustrovaná kniha pro děti s interaktivními a vzdělávacími prvky. Kniha je myšlena pro děti přibližně od šesti do devíti let jako zábava během prázdnin. Jsou tu hry, bludiště a úkoly, které dítě jednoduše vzdělávají, aniž by se cítilo jako ve škole. Úkoly jsou velmi interaktivní a kreativní. Na několika stranách jsem nechala volný prostor pro dětskou kresbu a vytváření jeho vlastních nápadů. V knize jsou různá témata. Začala jsem s obecnými jako Země, Náš stát, Hvězdy a souhvězdí, Zdravá strava atd. Dále jsou více osobní témata, které se vztahují na konkrétní osobu (dítě), které knihu čte. Témata jako Čeho se bojíme, co si přejeme, o čem sníme, jaké máme hračky atd. Na konci knihy je desková hra, která shrnuje většinu předešlých témat. Také je tu vložen plakát s dalším bludištěm a terčem na hry. Většina ilustrací je malovaná temperami, celoplošné i výběrové. Některé ilustrace jsou kreslené fixem a některé jsou kombinace obou technik. Velikost knihy je menší A4 a vazba je klasická zavěšovaná v tuhých deskách.
Abstrakt v dalším jazyce: My graduation project of my bachelor studies is a Pictorial book for children with interactive and educative elements. This book is meant for children at the age of six to nine as their entertainment during school holidays. There are games, mazes and tasks which simply educate children without making them feel at school. The tasks are very interactive and creative. I left some free space on some pages for child´s drawing and creating his/her own ideas. There are various topics. I started with general topics such as The Earth, Our Country, Stars and Constellations, Healthy Food etc. There are also more personal topics which are applying to the particular person (child) who is reading it, such as fears, wishes, their toys, dreams etc. At the end of the book, there is a board game where most of the topics are recapitulated. There is also embedded a poster with maze and a target. Most of the illustrations are made with watercolours and dyes (type Tempera) either the all over illustrations or partly. Some of the illustrations are drawn by a marker, some are combination of the two techniques. The size of the book is approximately smaller A4 and the binding is classical needled folders in hard cardboards.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (UUD)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Grimova BP - teoreticka cast.pdfPlný text práce66,27 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
GRIMOVA.pdfPosudek vedoucího práce114,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
GRIMOVA.pdf(1).pdfPosudek oponenta práce99,65 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
GRIMOVA.pdf(2).pdfPrůběh obhajoby práce94,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13245

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.