Název: Nové doporučené postupy pro neodkladnou resuscitaci Guidelines 2010 - přínos pro praxi
Další názvy: New recomended procedures for urgent resuscitation Guidelines 2010 - beneficial to practice
Autoři: Dvořák, Radomil
Vedoucí práce/školitel: Franěk, Ondřej
Oponent: Pfefferová, Eva
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13909
Klíčová slova: guidelines;přednemocniční neodkladná péče;resuscitace
Klíčová slova v dalším jazyce: guidelines;pre-hospital emergency care;resuscitation
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá problematikou neodkladné resuscitace spojenou s přednemocniční neodkladnou péčí a jejím postupným vývojem až do přítomnosti. Teoretická část seznamuje s vývojem reanimace, rozpoznáváním náhlé zástavy oběhu, funkcí srdce jako čerpadla pro objasnění důležitosti jeho podpory při zástavě. Zhruba polovina práce je pak zaměřená na poslední doporučené postupy Guidelines 2010 a jejich změny. V praktické části jsou zpracované údaje z dotazníku, který vyplňovali respondenti z řad laické veřejnosti. Dotazník byl zaměřený na znalosti postupů KPR doporučených v Guidelines 2010. Byli osloveni respondenti z Prahy a některých obcí v jižních Čechách. Další součást praktické části bakalářské práce tvoří zpracování polostrukturovaného rozhovoru s pracovníky na krajských operačních střediscích zdravotnických záchranných služeb v Plzeňském a Jihočeském kraji.
Abstrakt v dalším jazyce: This Bachelor thesis is focused on emergency resuscitation related to pre-hospital emergency care and its progressive development up to present. A theoretical part familiarizes with reanimation development, recognition of sudden circulatory arrest, cardiac function, such as a pump, necessary for significance of cardiac support at cardiac arrest. Approximately, a half of the thesis is focused on the latest recommended procedures Guidelines 2010 and related amendments. A practical part comprises data questionnaires that were fill in by general public. The Questionnaire was focused on knowledge of the Guidelines 2010. Asked respondents were from Prague and south Bohemia towns. Another part of the practical department of the bachelor thesis there is a semistructured interview for some operational centers workers of the Rescue Services in Pilsen and the South Bohemia Region.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Nove doporucene postupy pro neodkladnou resuscitaci Guidelines 2010 - prinos pro praxi.pdfPlný text práce2,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dvorak VP.pdfPosudek vedoucího práce43,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dvorak OP.jpgPosudek oponenta práce330,95 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít
Obhajoba BP Dvorak 001.jpgPrůběh obhajoby práce269,72 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13909

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.