Název: Pivovary Plzeňského Prazdroje - historie a moderní vývoj s praktickou analýzou
Další názvy: Pilsner Urquell Breweries- History and Modern Development with Practical Analysis
Autoři: Maroušková, Hana
Vedoucí práce/školitel: Kobylak, Skyland Václav
Oponent: Vorel, Robert
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/15103
Klíčová slova: Plzeňský Prazdroj;pivo;pivovar;Gambrinus;historie;proces;marketing;konkurence;výzkum;reklamy;původ
Klíčová slova v dalším jazyce: Pilsner Urquell;beer;brewery;Gambrinus;history;process;marketing;competition;research;commercials;origin
Abstrakt: Tato bakalářská práce má název Pivovary Plzeňského Prazdroje historie a moderní vývoj s praktickou analýzou. Toto téma bylo vybráno proto, že kon-cept pivovarů Plzeňského Prazdroje je významnou částí Plzně, její historie a vývoje. Proto jsem se rozhodla prozkoumat historii a moderní vývoj největší značky v České republice a poskytnout tak čtenáři práce, moderní pohled na toto téma. Hlavním cílem této práce je představit historii společnosti a ukázat, jak dlouho tato tradiční akciová společnost je v provozu, a zjistit, na jakém trhu fun-guje tato společnost s pivem nyní. Tato práce se zabývá mnoha aspekty společnosti Plzeňský Prazdroj. Na začátku práce je představena historie piva a historie společnosti. Po těchto ka-pitolách následují kapitoly o procesu vaření piva a konkurence tohoto pivovaru po celém světě. Poslední část této práce je velmi praktická a zabývá se marke-tingem společnosti a také v této části je zahrnut výzkum, který je zaměřený na spotřebitele.
Abstrakt v dalším jazyce: The present bachelor´s thesis is named Pilsner Urquell Breweries - History and Modern Development with practical analysis. This topic was selected because the concept of the Pilsner Urquell has been a significant part of Pilsen and its history and development. I have therefore decided to explore the history and modern development of the biggest brand in the Czech Republic and to provide the reader of the thesis with a contemporary view of this issue. The main objective of this thesis is to introduce the history of the company and show how long this traditional stock company has been in operation and then to find out how and on what kind of market this business with beer oper-ates now. This thesis deals with many aspects of the Pilsner Urquell company. At the beginning there is introduced the history of beer and the brewery. These chapters are followed by chapters about the brewing process and competition of this brewery all over the world. The last part of this thesis is very practical and deals with marketing and also in this part is included research based on consumers.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bachelor thesis.pdfPlný text práce1,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Marouskova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce560,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Marouskova - oponent.pdfPosudek oponenta práce564,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba - Marouskova.pdfPrůběh obhajoby práce320,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/15103

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.