Název: Some experiments on detection of co-channel speech
Další názvy: Detekce překrývající se řeči
Autoři: Krivánka, David
Radová, Vlasta
Citace zdrojového dokumentu: KRIVÁNKA, David; RADOVÁ, Vlasta. Some experiments on detection of co-channel speech. In: Speech processing 13th czech – german workshop 15th-17th September 2003. Prague: Institute of Photonics and Electronics Academy of Sciences of the Czech Republic, 2004, p. 154-157. ISBN 80-86269-10-8.
Datum vydání: 2004
Nakladatel: Institute of photonics and electronics AS CR
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://www.kky.zcu.cz/cs/publications/KrivankaD_2004_Someexperimentson
http://hdl.handle.net/11025/17110
ISBN: 80-86269-10-8
Klíčová slova: překrývající se řeč;detekce překrývající se řeči;příznaky pro detekci základního hlasivkového tónu;lineární predikce
Klíčová slova v dalším jazyce: co-channel speech;co-channel speech detection;pitch prediction features;linear prediction
Abstrakt: Překrývající se řeč nastává v situacích, kdy mluví současně dva nebo více řečníků. Takové situace nastávají například v televizních diskusích, v telefonních hovorech a podobně. Protože úseky řečového signálu, které obsahují více hlasů současně, mohou způsobit problémy v systémech rozpoznávání řeči nebo řečníka, je rozumné je z promluvy určené pro rozpoznávání odstranit. V tomto článku je popsáno několik experimentů využívajích k detekci překrývající se řeči koeficienty, které se v angličtině nazývají pitch prediction feature (PPF).
Abstrakt v dalším jazyce: Co-channel speech occurs in situations when one speaker's speech is corrupted by another speaker's speech. Such situations occur for example in TV discussions, telephone calls, etc. Since the parts of speech signal containing multiple voices can cause problems in automatic speech or speaker recognition systems, it is reasonable to avoid the processing of such parts. In this paper we present some experiments with the co-channel speech detection based on so-called pitch prediction feature (PPF.)
Práva: © David Krivánka - Vlasta Radová
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KKY)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
KrivankaD_2004_Someexperimentson.pdfPlný text85,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/17110

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.