Název: Enumerating DifferenceBetween various communicative functions for purposes of czech expressive speech synthesis in limited domain
Další názvy: Vyhodnocení rozdílů mezi různými komunikačními funkcemi pro potřeby syntézy české expresivní řeči v omezené oblasti
Autoři: Grůber, Martin
Citace zdrojového dokumentu: GRŮBER, Martin. Between various communicative functions for purposes of czech expressive speech synthesis in limited domain. In:Proceedings of ICSPL 2012: 13th Annual Conference of the International Speech Communication Association 2012, Portland, Oregon, USA, 9-13 September 2012. [Baixas]: ISCA, 2012, p. 650-653. IBSN 978-1-62276-759-5.
Datum vydání: 2012
Nakladatel: ISCA
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://www.kky.zcu.cz/cs/publications/GruberM_2012_Enumerating
http://hdl.handle.net/11025/17188
ISBN: 978-1-62276-759-5
Klíčová slova: expresivní syntéza řeči;výběr jednotky;komunikační funkce
Klíčová slova v dalším jazyce: expressive speech synthesis;unit selection;communicative functions
Abstrakt: Tato práce se zabývá vytvořením penalizační matice, která by měla reprezentovat rozdíly mezi různými komunikačními funkcemi. Ty se používají pro popis expresivitu, která se může objevit v expresivní řeči, a byly navrženy pro potřeby syntézy řeči v oblasti omezené na rozhovory mezi člověkem a počítačem na dané téma. Penalizační matice by měla zvýšit schopnost syntetické řeči generované metodou výběru jednotek přenášet expresivitu na posluchače. Penalizační matice je založena jak na rozdílech akustických, tak na rozdílech percepčních.
Abstrakt v dalším jazyce: This paper deals with determination of a penalty matrix that should represent differences between various communicative functions. These are supposed to describe expressivity that can occur in expressive speech and were designed to fit a limited domain of conversations between seniors and a computer on a given topic. The penalty matrix is assumed to increase a rate of the expressivity perception in synthetic speech produced by unit selection method. It should reflect both acoustic differences and differences based on human perception of expressivity.
Práva: © Martin Grůber
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (NTIS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
GruberM_2012_Enumerating.pdfPlný text154,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/17188

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.