Název: Sexuální výchova v mateřských školách v Plzeňském kraji
Další názvy: Sexual education in nursery schools within Pilsen Region
Autoři: Žižková, Eva
Vedoucí práce/školitel: Šafránková, Dagmar
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18398
Klíčová slova: sexuální výchova;sexualita;předškolní období;předškolní vzdělávání;rámcový vzdělávací program
Klíčová slova v dalším jazyce: sexual education;sexuality;pre-school period;pre-school education;framework educational programme for pre-school education
Abstrakt: Bakalářská práce je věnována problematice sexuální výchovy v předškolním období. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na specifika předškolního období, vývoj sexuality a postavení sexuální výchovy v předškolním vzdělávání, metody a formy sexuální výchovy v mateřských školách a spolupráci rodiny a předškolního zařízení v této oblasti. V praktické části je popisován stav sexuální výchovy v mateřských školách v Plzeňském kraji. Jsou zde formou grafů zpracovány výsledky elektronicky zadávaného dotazníku, jehož respondenty byli učitelé mateřských škol Plzeňského kraje. Otázky se dotýkají zařazování sexuální výchovy do třídních vzdělávacích programů, námětů probíraných v oblasti sexuální výchovy, používaných metod i spolupráce s rodinou.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor's work deals with issue about sexual education in pre-school. The work is devided into theoretical and practical part. The theoretical part is focused on the specification of the pre-school period, the development of sexuality and the standing of the sexuality in pre-school education, methods and forms of sexual education in nursery schools and cooperation of families and pre-school centres. The practical part describes the situation of sexual education in nursery schools in the Pilsen Region. It covers results from an on-line questionnaire shown in graphs. Respondents of the questionnaires were teachers of nursery schools in the Pilsen Region. The questions given discuss putting sexual education into the educational programmes, topics to go through in sexual education, the methods used and also the cooperation with families.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP Zizkova.pdfPlný text práce2,06 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Zizkova VP.pdfPosudek vedoucího práce40,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Zizkova OP.pdfPosudek oponenta práce32,3 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Zizkova O.pdfPrůběh obhajoby práce13,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18398

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.