Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Hrdlička, Jan | |
dc.contributor.author | Krabcová, Michaela | |
dc.contributor.referee | Richtr, Václav | |
dc.date.accepted | 2015-08-31 | |
dc.date.accessioned | 2016-03-15T08:59:06Z | - |
dc.date.available | 2014-06-15 | cs |
dc.date.available | 2016-03-15T08:59:06Z | - |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-06-29 | |
dc.identifier | 61112 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/19708 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je zaměřena na mléko a v něm obsažený vápník. Zabývá se složením mléka, jeho úpravou a přítomností vápníku, která je hlavním tématem praktické části. Porovnává mléka od různých savců, která se liší svým složením dle potřeb mláďat. Odlišnost lze dokázat i na obsahu vápníku. Porovnání množství minerálie v několika druzích mléka je úkolem praktické části. Pro zajímavost je zařazeno i mléko rostlinného původu. | cs |
dc.format | 48 s. (53 070 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | mléko | cs |
dc.subject | vápník | cs |
dc.subject | mléčné výrobky | cs |
dc.subject | vápník ve výživě | cs |
dc.subject | komplexometrická titrace | cs |
dc.subject | manganometrie | cs |
dc.title | Stanovení vápníku v mléce | cs |
dc.title.alternative | Determination of calcium in milk | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.thesis.degree-program | Přírodovědná studia | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This bachelor´s thesis is focused on milk and calcium contained there. It deals with composition of the milk, its treatment and the presence of calcium which is the main topic of a practical part. It compares milks of various mammals which differ in their ingredients according to the different needs of baby animals. Difference can be also demonstrated by calcium content in milk. Comparing the amount of this mineral in several types of milk is the task of the practical part. Just as a matter of interest I also concerned there with soya milk. | en |
dc.subject.translated | milk | en |
dc.subject.translated | calcium | en |
dc.subject.translated | dairy products | en |
dc.subject.translated | calcium in the diet | en |
dc.subject.translated | complexometric titration | en |
dc.subject.translated | manganometric | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace MK.pdf | Plný text práce | 1,48 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
vedouci-Krabcova_Michaela_VBP.pdf | Posudek vedoucího práce | 457,87 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
oponent-Krabcova_Michaela_OBP.pdf | Posudek oponenta práce | 258,47 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
obhajoba-Krabcova_Michaela_BP.pdf | Průběh obhajoby práce | 183,98 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/19708
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.