Title: Funkční diagnostika v tréninkové přípravě výkonnostního cyklisty se zřetelem k psychologickým aspektům zátěže
Other Titles: The Functional Diagnostics within theTraining Preparation of an Amateur with Respect to Psychologial Aspects of the Strain
Authors: Sokol, Martin
Advisor: Zeman, Radek
Referee: Čepička, Ladislav
Issue Date: 2012
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/2036
Keywords: funkční diagnostika;trénink;motivace;cyklistika
Keywords in different language: functional diagnostics;training;motivation;cycling
Abstract: Předložená bakalářská práce je zaměřena na využití výsledků z lékařského vyšetření při tréninku a závodě cyklisty. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je uvedena hystorie cyklistiky a její různá odvětví. Dále zde nalezneme základní pojmy z funkční diagnostiky sportovce a motivaci sportovce k vykonávání této činnosti. V praktické části jsou zjištění, kolik cyklistů pravidelně podstupuje lékařské vyšetření a jak aplikují tyto údaje do praxe. Na příkladu amatérského závodníka jsou ukázány změny, ke kterým došlo v závislosti s pravidelným tréninkem. Tyto údaje jsou od roku 2003 do roku 2010. Všechny zjištěné a získané informace jsou zpracovány do přehledných tabulek a grafů a jsou doplněny komentářem.
Abstract in different language: This thesis focuses on the use of results of medical examination for cyclist training and race. It is divided into theoretical and practical part. In the theoretical part is presented the history of cycling and its various branches. Furthermore you can find there the basic concepts of athletes functional diagnostics as well as the atlete motivation to perform such activity. The practical part determines how many cyclists regulary undergo medical examination and how they apply this information into practice. The example of an amateur competitor shows the changes that have occured to him in relation to regular training. These data are from 2003 to 2010. All findings and information obtained are processed into comprehensive tables and graphs and accompanied by commentary.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bakalarska prace (2).pdfPlný text práce3,42 MBAdobe PDFView/Open
SOKOL M VP.pdfPosudek vedoucího práce126,06 kBAdobe PDFView/Open
SOKOL M OP.pdfPosudek oponenta práce155,69 kBAdobe PDFView/Open
Sokol - prot..pdfPrůběh obhajoby práce38,76 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/2036

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.