Název: Daňové plánování podnikatelských subjektů
Další názvy: The entrepreneurs tax planning.
Autoři: Hrbková, Nikola
Vedoucí práce/školitel: Hruška Zdeněk, Ing. Ph.D.
Oponent: Burešová Veronika, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23285
Klíčová slova: daňový ráj;mezinárodní daňové plánování;nadnárodní společnosti;dvojí zdanění;optimalizace zdanění
Klíčová slova v dalším jazyce: tax haven;international tax planning;multinational companies;double taxition;optimization of taxation
Abstrakt: Tématem diplomové práce je proces mezinárodního daňového plánování a vyhledávání daňových zvýhodnění a následná optimalizace zdanění. První část práce je zaměřena na teoretické vysvětlení pojmů, jako jsou například daňový ráj, harmonizace zdanění, dvojí zdanění, mezinárodní daňové plánování. V druhé části je pak specifikována daňová soustava v České republice a ve třetí části je charakterizován proces mezinárodního daňového plánování, jednotlivé osoby a náklady s ním související. Nejobsáhlejší část práce se pak zabývá samotným mezinárodním daňovým plánováním pro ekonomický subjekt OTSAR s.r.o. V této části je charakterizován ekonomický subjekt, dále jsou zde specifikovány jednotlivé charakteristiky vybrané země. Také je zde popsaný daňový systém ve Švýcarku, jednotlivé povinnosti pro společnost OTSAR s.r.o. V závěrečné části práce jsou vypočítány modelové příklady daňových povinností ekonomického subjektu v České republice a Švýcarsku. Ke konci práce je pak zhodnocení dosažení cíle, podloženého nejvýznamnějšími výsledky vyplývajícími z daňového plánování, jeho přínosy a doporučení pro ekonomický subjekt.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of the thesis is the process of international tax planning and the search for tax concessions and subsequent optimization of taxation. The first part focuses on theoretical explanations of concepts, such as a tax haven, harmonization of taxation, double taxation, international tax planning. The second part is specified tax system in the Czech Republic and the third part is characterized by a process of international tax planning, individuals and the costs associated with tax planning. The most extensive part of the thesis deals with the actual international tax planning for businesses OTSAR s.r.o. This section is characterized by an economic subject, there are also specifies the individual characteristics of the chosen country. Also is here described the tax system in Switzerland, the different responsibilities for the company OTSAR s.r.o. In the final part are calculated model examples of tax calculations in the Czech Republic and Switzerland. In the end then evaluate the achievement of goals, backed with the most significant results arising from tax planning, the benefits of tax plannings and recommendations for the economic subject.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova_prace_Nikola_Hrbkova.pdfPlný text práce1,47 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
pv Hrbkova.pdfPosudek vedoucího práce745,75 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hrbkova po.pdfPosudek oponenta práce617,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hrbkova obhaj.pdfPrůběh obhajoby práce244,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23285

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.