Název: Vliv okolí podniku na konkrétní podnik
Další názvy: The influence of surroundings on a specific company
Autoři: Kocová, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Šimonová Lenka, Ing.
Oponent: Jermář Milan, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23390
Klíčová slova: okolí podniku;vnitřní prostředí;makroprostředí;porterův model konkurenčního prostředí;swot analýza
Klíčová slova v dalším jazyce: company's surroundings;inner environment;macro environment;porter's five forces model;swot analysis
Abstrakt: Tématem předložené práce je Vliv okolí podniku na konkrétní podnik. Vybraným podnikem je společnost SYSTHERM s.r.o. Cílem práce je zhodnotit vliv prvků vnějšího i vnitřního prostředí na společnost a v návaznosti na to navrhnout opatření, která by napomohla zvýšit konkurenceschopnost společnosti. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy a vysvětleny analýzy, které jsou v praktické části aplikovány na vybranou společnost. Pro analýzu makroprostředí je využito tří hledisek. Mikroprostředí je analyzováno pomocí Porterova modelu konkurenčního prostředí. Na závěr strategické analýzy je provedena SWOT analýza. Po vyplynutí silných a slabých stránek a příležitostí a hrozeb je identifikována strategie podniku. Pro podpoření konkurenceschopnosti jsou na závěr práce uvedeny tři možná opatření.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of submitted work is The influence of surroundings on a specific company. Chosen a specific company is SYSTHERM s.r.o. Aim of the work is to evaluate impact of elements of both inner and outer environ on the company and consequently to propose steps which could intensify the level of its competition. The bachelor thesis is divided into the theoretical and practical parts. The theoretical part defines the basic terms and explains analysis which are applied to the chosen company. For analysis of the macro environment are used three aspects. Micro environment is analysed with application of the Porter's five forces model. SWOT analysis is carried out in conclusion. The business strategy is identified after emerging strengths and weaknesses as well as opportunities and threats. Three possible steps are introduced to achieve the competitive intensity.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace k odevzdani.pdfPlný text práce1,75 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kocova_OP.pdfPosudek oponenta práce577,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kocova_VP.pdfPosudek vedoucího práce750,2 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kocova0001.PDFPrůběh obhajoby práce1,46 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23390

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.