Název: Zhodnocení efektivnosti nákupního procesu v podniku
Další názvy: Evaluation of the Effectiveness of Purchasing Process in Company
Autoři: Růžičková, Jitka
Vedoucí práce/školitel: Jelínková Eva, Ing.
Oponent: Šlaisová Petra, Ing.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23407
Klíčová slova: nákup;nákupní proces;výběr dodavatelů;abc analýza;model nákupního portfolia
Klíčová slova v dalším jazyce: purchase;purchasing process;selection of suppliers;abc analysis;portfolio purchasing model
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je zhodnotit efektivnost nákupního procesu ve společnosti ZAT a.s., včetně nalezení dodavatele klíčových vstupů a navržení vhodných opatření ke zvýšení efektivnosti nákupního procesu ve společnosti. Práce se rozděluje na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje význam nákupu pro podnik, metody hodnocení dodavatelských portfolii a nákupní proces v podniku. V praktické části je nejprve představena společnost ZAT a.s., na kterou navazuje charakteristika nákupního oddělení a základní informace o nákupu v této společnosti. Následuje nalezení dodavatele klíčových vstupů pro společnost pomocí ABC analýzy a Modelu nákupního portfolia. U vybraného dodavatele je popsán nákupní proces pro konkrétní klíčovou položku. Poslední kapitola je zaměřena na zhodnocení nákupního procesu společně s návrhy pro jeho zefektivnění.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of this bachelor thesis is to evaluate the efficiency of purchasing process in the company ZAT a.s. including finding a supplier of key inputs and proposing appropriate measures to improve the efficiency of the purchasing process in the company. This thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes the importance of purchase for the company, methods of evaluation of supplier portfolios and purchasing process in the company. At the beginning of the practical part is the company ZAT a.s. introduced, followed by the characteristics of the purchasing department of the company and basic information about purchase. The next section of this thesis is finding suppliers for key inputs by using the ABC analysis and Portfolio Purchasing Model. It also includes a description of a purchasing process for a specific key item by a chosen supplier. A complex evaluation with proposals for efficiency improvement of the purchase in company is at the end of the thesis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Ruzickova.pdfPlný text práce1,82 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Ruzickova_OP.pdfPosudek oponenta práce598,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Ruzickova_VP.pdfPosudek vedoucího práce717,41 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Ruzickova_1.PDFPrůběh obhajoby práce1,39 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23407

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.