Název: Nadané dítě na 1. stupni základní školy
Další názvy: Gifted child on the first grade of primary school
Autoři: Hrušková, Soňa
Vedoucí práce/školitel: Nováková Jaroslava, PhDr. Ph.D.
Oponent: Macháčková Dita, Mgr.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24237
Klíčová slova: nadání;individuální vzdělávací plán;legislativa;1. stupeň základní školy;nadané dítě;specifické potřeby;individuální přístup;talent.
Klíčová slova v dalším jazyce: gift;individualised education plan;legislative;primary school;gifted child;specific need;individual approach;talent.
Abstrakt: Diplomová práce "Nadané děti na prvním stupni ZŠ" pojednává o problematice nadaných dětí. Teoretická část práce se věnuje nejrůznějším pohledům na pojem nadání a talent. Ukazuje pohled na možnosti dnešní legislativy. Věnuje se otázce výchovy a vzdělávání nadaných dětí na prvním stupni ZŠ, převážně individuálnímu přístupu k těmto jedincům. Vyjmenovává specifické potřeby nadaného dítěte. Informuje o možnostech vzdělávání těchto dětí. Poukazuje na konkrétní organizace a školy, zabývající se nadanými dětmi. V praktické části diplomové práce je k dispozici 15 pracovních listů pro výuku nadaného žáka.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis "Gifted Children at the Lower Stage of the Primary School" deals with the issue of the gifted children.The theoretical part focuses on different views of the concept of giftedness and talent. It shows a view of the possibilities of today's legislation. It focuses on the education of gifted children at primary schools, mainly to individual approach to these individuals . Lists specific needs of the gifted child. It informs about the possibilities of education of these children.It refers to specific organizations and schools dealing with gifted children. In the practical part of the thesis is available 15 original worksheets Threaded for teaching gifted pupil .
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KČJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Nadane dite na 1. stupni ZS.pdfPlný text práce14,62 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hruskova_machackova.pdfPosudek oponenta práce48,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hruskova_novakova.pdfPosudek vedoucího práce60,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hruskova_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce85,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/24237

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.