Název: Tetování jako druh bodyartu, jednoho ze směru avantgardního umění
Další názvy: Tattoo, as a sort of body art, is an avantegarde kind of art.
Autoři: Nazaranka, Aliaksandr
Vedoucí práce/školitel: Mištera Josef, Doc. akademický malíř
Oponent: Kohoutová Marie, MgA.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28174
Klíčová slova: abstrakce;expresivní;kresba;katalog;leporelo;velkoformátový;perforace;tužka;papír;karton;emoce;jehla;prořezávát;díra;deformace;modern;ilustrace;zákazník;tetování;bodyart;avantgardní;černý;umění;plocha;linie;bod;kniha.
Klíčová slova v dalším jazyce: abstract;expressive;drawing;catalog;leporelo;large format;perforation;pencil;paper;carton;emotion;needle;prune;hole;deformation;modern;illustration;customer;tattoo;bodyart;avant-garde;black;art;flat;line;dot;book.
Abstrakt: Základ mé bakalářské práce tvoří katalog, který sestává ze 40 abstraktních obrázků. Všechny kresby jsou expresivní a jsou vytvořeny údery na papír na základě mého pocitového chápání toho, co je tetování. Další částí mého díla je umělecký art-object v podobě leporelové knihy, která je podpůrným prvkem pro širší prezentaci mého tématu. Poslední částí je šest abstraktních kreseb velkého formátu B1. Kresby jsou pokračováním prací z katalogu a jsou vytvořeny v jednotném stylu. Moje práce je příkladem spojení umění moderny 20. století s kulturou tetování současné doby. Právě tato kombinace umožňuje pohlížet na ilustraci jako na široký a obsáhlý pojem.
Abstrakt v dalším jazyce: The core of my bachelor thesis contains a catalog that consists of 40 abstract drawings. All the pictures are deeply expressive and reflect my personal understanding of the whole tattoo concept. The next part of my work is an art object that is represented in the form of a leporello book that is, really, a subsidiary element for the broader demonstration of my topic. The last essential part of my project consists of 6 abstract drawings that are made in the B1 format. The drawings make a sequel for the catalog and are created in one distinctive style. My work is a great example of merging the art of the 20th century and the modern culture of tattoos nowadays. In my opinion, this particular duet of styles allows us to see illustration as a whole and profound concept.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP.pdfPlný text práce6,98 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nazaranka.pdfPosudek oponenta práce515,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nazaranka_0.pdfPosudek vedoucího práce412,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nazaranka_1.pdfPrůběh obhajoby práce331,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28174

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.