Název: Postoj Armády České republiky k budování vztahu s veřejností
Autoři: Behenský, David
Oponent: Balík Stanislav, Doc. PhDr. Ph.D.
Kříž Zdeněk, Doc. PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: disertační práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28421
Klíčová slova: ačr;komunikace;narativní analýza;diskurs;kritická analýza;politologie;bezpečnost;marketing
Klíčová slova v dalším jazyce: czech armed forces;communication;narrative analysis;discourse;critical analysis;politics;security;marketing
Abstrakt: Předmětem práce je popis nástrojů, které AČR využívá ke komunikaci s veřejností, vývoje armádního marketingu a legislativních prvků, podle kterých se tento marketing řídí. Hlavním jádrem práce je metodologické uchopení konkrétních komunikačních příkladů mise v Afghánistánu a Iráku, které byly z hlediska vojenského nasazení celosvětově sporné a na nichž lze vývoj a tendence v komunikaci AČR sledovat. Práce předkládá jednu z metodologických možností, jak zkoumat politickou komunikaci v širší perspektivě legislativního, bezpečnostního a částečně též morálního rámce s možností zaujetí kritického stanoviska vůči výrokům politické instituce, které by, dle názoru autora, měly politické vědy vždy nabízet.
Abstrakt v dalším jazyce: The object of this work is a description of the tools that the Czech Armed Forces uses to communicate with the public. The development of military marketing and legislative elements of the public communication. The main core of the work is methodological guideline of specific examples of communication - the missions in Afghanistan and Iraq, which have been, in terms of military deployment, worldwide issue - and where possible the development and trends in communications of the Czech Armed Forces track. The work presents a methodological ways to investigate political communication in a wider perspective of the legislative, safety and partly of moral framework. It offers the possibility of attracting a critical position in relation to the statements of political institutions that would, according to the author, political science should always offer.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Disertační práce / Dissertations (KAP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BEHENSKY_disertace_2016_FF ZCU_verze3_final (1).pdfPlný text práce3,38 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Behensky_op_Kriz.pdfPosudek oponenta práce1,46 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Posudek Balik.pdfPosudek vedoucího práce274,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce370,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28421

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.