Název: Využití pracovních činností ve výuce matematiky na 1. stupni
Další názvy: Using craft activities in maths classes at primary schools
Autoři: Kotková, Pavlína
Pěchoučková, Šárka
Citace zdrojového dokumentu: HONZÍKOVÁ, Jarmila a Petr SIMBARTL, eds. Olympiáda techniky Plzeň 2018: Sborník abstraktů z mezinárodní studentské odborné konference: 22.5.–23.5. 2018 Vienna House Easy Pilsen. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2018, s. 66. ISBN 978-80-261-0793-4.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://www.zcu.cz/export/sites/zcu/pracoviste/vyd/online/ot2018-abstracts.pdf
http://hdl.handle.net/11025/29869
http://files.olympiadatechniky.cz/ot2018-abstracts.pdf
ISBN: 978-80-261-0793-4
Klíčová slova: pracovní činnosti;matematika
Klíčová slova v dalším jazyce: crafts;Mathematics
Abstrakt: Tato diplomová práce pojednává o využití pracovních činností v hodinách matematiky. Dále také o realizaci konkrétních výukových pomůcek v pracovních činnostech a jejich aplikaci ve vyučovacích hodinách matematiky. Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretickou část, kde se zabývám vymezením základních termínů v oblasti Rámcově vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, komplexní shrnutí týkající se teorie pracovních činností a také zmínění hlavních druhů metod práce a forem výuky. V praktické části jsem se již zabývala zhotovením konkrétních pomůcek či výrobků, které jsem poté společně s žáky využila v praxi. Jako nezbytnou součást praktické části považuji také celkovou analýzu vždy konkrétní činnosti jak z hlediska pracovních činností, tak z hlediska vyučování matematiky.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis focuses on use of Crafts in teaching Mathematics. It is also about making acutall products and implementig them into Mathematics classes. The thesis is divided into two parts. Theoretical part provides explenation of basic terminology realted to Czech national curriculum for primary education, description of theory of Crafts and basic methods and forms of teaching. Second part is practical. There is description of actuall products which were used in teaching Mathematics. Second part provides analysis of each activity in terms of teaching Crafts and also in terms of teaching Mathematics.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Olympiáda techniky Plzeň 2018
Olympiáda techniky Plzeň 2018

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Kotkova.pdfPlný text353,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/29914

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.