Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorSvoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorGruntová, Vendula
dc.contributor.refereeKlimtová Václava, Mgr.
dc.date.accepted2018-6-11
dc.date.accessioned2019-03-15T10:25:04Z-
dc.date.available2017-9-8
dc.date.available2019-03-15T10:25:04Z-
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-4-30
dc.identifier76217
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/33099
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá všeobecně aditivy a především se zaměřuje na ty, které mohou nepříznivě působit na lidské zdraví. V této práci definuji pojem aditivní látky a vybrané rozebírám více do hloubky. Práce se dále soustředí na informovanost spotřebitele o aditivech a jeho vztahem k nim. Celá práce je rozdělena do dvou částí, kdy první část je teoretická a najdeme v ní kapitoly zaměřující se na aditiva obecně, dále na výběr nejznámějších skupin těchto látek, na škodlivost některých potencionálně nebezpečných látek, ale také na legislativu a hodnocení bezpečnosti aditiv v potravinách. Krátce uvádím programy zabývající se potravinami bez zbytečných aditiv. Druhá část je praktická. V praktické části hodnotím pomocí dotazníkového šetření informovanost respondentů o aditivních látkách a také vztah, který zaujímají k těmto látkám.cs
dc.format44 s. (64 559 znaků), VII s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectaditiva v potravináchcs
dc.subjectškodlivost aditivcs
dc.subjectinformovanostcs
dc.subjectbarvivacs
dc.subjectkonzervantycs
dc.subjectsladidlacs
dc.titleAditiva v potravináchcs
dc.title.alternativeFood additivesen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with addictive substances in foods which are known like ESS-food. Generally deals with additives with a focus on additives unfavorable to human health. In this work I define the term "additive" and selected from them. My Bachelor Thesis also focuses on consumer awareness of the supplements and their attitude to them. The whole thesis is divided into two parts when the first part is theoretical and we can find chapters focusing on additives in general. I continue to select the most well-known groups of these substances, harmful substances of some potentially hazardous substances also on legislation and safety evaluation of additives in food. I briefly mention programs dealing with food without unnecessary additives. The second part of my bachelor thesis is practical. In the practical part I evaluate respondents' awareness of the additive substances using the questionnaire survey as well as their relation to these substances.en
dc.subject.translatedadditivesen
dc.subject.translatedharmfulness additivesen
dc.subject.translatedawareness of additivesen
dc.subject.translatedfood dyestuffen
dc.subject.translatedfood preservativesen
dc.subject.translatedsweetenersen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Gruntova Vendula PDF.pdfPlný text práce2,21 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Gruntova-oponent.pdfPosudek oponenta práce217,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Gruntova-prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce20,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Gruntova-vedouci.pdfPosudek vedoucího práce65,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33099

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.