Název: Odvolací řízení a rozhodnutí
Další názvy: The Board of management and decision
Autoři: Bělin, Stanislav
Vedoucí práce/školitel: Matula Miloš, JUDr. CSc.
Oponent: Triner Petr, JUDr.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/33484
Klíčová slova: odvolání;opravný prostředek;odpor;námitky;rozklad;stížnost;právní moc;správní orgán;právní principy
Klíčová slova v dalším jazyce: appeal;opposition;objection;dissolution;complaint;legal power;administrative authority;legal principles
Abstrakt: Práce se snaží srozumitelně roztřídit opravné prostředky, stručně je popsat a jednoduchým způsobem určit, který opravný prostředek správně zvolit, v jaké lhůtě a u kterého orgánu se domáhat svých práv, v případě, že nám bude ukřivděno nebo budeme zkráceni na našich právech neprávem. Pokud zákon nestanoví jiným způsobem, tak okruh vymezených osob s nárokem k podání odvolání je stanoven obecně, proto je velice široký. Takže kohokoliv se rozhodnutí či rozsudek nějak dotýká a dotyčný žádá jeho nápravu, má své právo vůči němu vznést odvolání, domnívá-li se, že je nesprávné či nezákonné. Jsou-li splněné zákonné předpoklady pro vznesení odvolání, pak účastníkům náleží právo na přezkoumání napadeného rozhodnutí či rozsudku. Mezi tyto předpoklady patří včasné podání odvolání, jeho řádné zdůvodnění a podání ke správnému orgánu.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis tries to categorize clearly the remedies, briefly describe them and in a simple way determine which remedy to choose correctly, the time limit and the authority to claim its rights, if it is wronged or will be truncated to our rights. Unless the law provides otherwise, the circle of designated individuals with a right to appeal is generally set, so it is very broad. So, anyone who has a decision or a judgment affects him and he asks for his or her remedy, has the right to appeal against him if he considers it wrong or unlawful. If the legal prerequisites for an appeal are met, then the parties have the right to a review of the contested decision or judgment. These prerequisites include timely filing of the appeal, its proper justification and submission to the right authority.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - Odvolaci rizeni a rozhodnuti.pdfPlný text práce1,69 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Belin 2 - Posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce365,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Belin 2 - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce387,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Belin - Posudek OP 2.pdfPosudek oponenta práce405,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33484

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.