Title: Analýza vývoje podniku v době hospodářské krize
Other Titles: Analysis of business development at a time of economic crisis
Authors: Prosserová, Kristýna
Advisor: Hofman, Jiří
Referee: Křížová, Vladislava
Issue Date: 2012
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/3583
Keywords: hospodářská krize;analýza externího a interního prostředí;finanční analýza;analýza rizik
Keywords in different language: economic crisis;analysis of external and internal environment;financial analysis;risk analysis
Abstract: Předložená práce je zaměřena na analýzu vývoje společnosti DOPLA PAP a.s. v době světové hospodářské krize a na následné stanovení přístupů k překonání dopadu krize na chod podniku. První část popisuje světovou hospodářskou krizi, její příčiny, důsledky a dopad na podnikatelské prostředí České republiky. Druhá část je zaměřena na představení podniku, jeho historii, technologie nebo organizační strukturu. Následující část je věnována zhodnocení ekonomické situace společnosti DOPLA PAP a.s. v letech 2006 - 2010. Zhodnocení ekonomického vývoje je provedeno na základě analýzy externího a interního prostředí a finanční analýzy. Jako zdroj informací pro finanční analýzu byly použity výkazy společnosti. Závěrečná část práce je zaměřena na identifikaci nejvýznamnějších rizik. Na základě těchto rizik jsou stanoveny přístupy k překonání krize a preventivní opatření.
Abstract in different language: Presented work is focused on analysing the development of company DOPLA PAP a.s. during the global economic crisis and the subsequent determination of approaches to overcome the impact of the crisis on the business. The first section describes the global economic crisis, its causes, consequences and its impact on the business environment of the Czech Republic. The second part is focused on presenting the company, its history, technology or organizational structure. The following section is devoted to the economic situation of the company DOPLA PAP a.s. in years 2006 - 2010. Evaluation of economic development is based on an analysis of external and internal environment and financial analysis. As a source of information for financial analysis were used statements of the company. The final part is focused on identifying the most important risks. Based on these risks are established approaches to overcome the crisis and preventive measures.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Diplomové práce / Theses (KFU)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
DP-Kristyna Prosserova.pdfPlný text práce1,51 MBAdobe PDFView/Open
Prosserova pv.pdfPosudek vedoucího práce607,48 kBAdobe PDFView/Open
Prosserova po.pdfPosudek oponenta práce554,64 kBAdobe PDFView/Open
Prosserova.PDFPrůběh obhajoby práce100,04 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/3583

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.