Název: Židovská tematika v české literatuře - varianty a didaktické aspekty
Další názvy: Jewish themes at school - forms and didactic use
Autoři: Pokorová, Markéta
Citace zdrojového dokumentu: POKOROVÁ, M. Židovská tematika v české literatuře - varianty a didaktické aspekty. Jazyk - literatura - komunikace, 2018, č. 2, s. 7-23. ISSN: 1805-689X.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: KÚJL UP Olomouc
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/36208
ISSN: 1805-689X
Klíčová slova: židovská tematika;didaktika;judaismus
Klíčová slova v dalším jazyce: Jewish theme;didactics;Judaism
Abstrakt: Práce se zabývá různými podobami židovské tematiky v české literatuře a jejich didaktickým využitím. Skrze pečlivé studium společné česko-židovské historie, školských dokumentů České republiky, přístupů k výuce literární výchovy a za pomoci analýzy primární i sekundární literatury zabývající se danou problematikou byl pojem židovská tematika specifikován a rozdělen do několika tematických podoblastí. Vybrané okruhy byly blíže charakterizovány, byli k nim zařazeni jak autoři, tak i konkrétní texty, a byly také navrženy výukové metody vhodné pro práci s nimi.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with various forms of Jewish themes in Czech literature and their didactic use. Through careful study of common Czech-Jewish history, Czech educational documents, approaches to teaching literary education and the analysis of primary and secondary literature dealing with the issue, the notion of Jewish themes was specified and divided into several thematic sub-areas. The selected circuits were more closely characterized, both authors and specific texts were included, and teaching methods appropriate for working with them were also proposed.
Práva: Plný text není přístupný.
© KČJL UP Olomouc
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KČJ)
OBD



Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/36208

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD