Název: Corporate Social Responsibility of Five Leading Food Retailers Operating in the Czech Republic
Další názvy: Corporate social responsibility 5 vůdčích velkoobchodních řetězců s potravinami v České republice
Autoři: Grmelová, Nicole
Zahradníková, Radka
Citace zdrojového dokumentu: GRMELOVÁ, N., ZAHRADNÍKOVÁ, R. Corporate Social Responsibility of Five Leading Food Retailers Operating in the Czech Republic. European Food and Feed Law Review, 2019, roč. 14, č. 2, s. 180-186. ISSN 1862-2720.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Elsevier
Typ dokumentu: článek
article
URI: 2-s2.0-85076276689
http://hdl.handle.net/11025/36546
ISSN: 1862-2720
Klíčová slova: společenská odpovědnost, Česká republika, velkoobchodní řetězce s potravinami
Klíčová slova v dalším jazyce: corporate social responsibility;food retailers, Czech Republic
Abstrakt: Nedávná televizní debata o životních podmínkách slepic na českých farmách, vysílaná veřejným celostátním televizním kanálem, oživila širší diskusi o konceptu společenské odpovědnosti podniků. Společenská odpovědnost podniků je koncept, kdy společnosti začleňují sociální a environmentální zájmy do svých obchodních transakcí a do interakce s akcionáři či vlastníky převážně na dobrovolném základě. Všechny přední společnosti prodávající potraviny v ČR neustále zvyšují své úsilí o zlepšení pracovních podmínek svých zaměstnanců, podporu charitativních akcí a přispívání k ochraně životního prostředí.
Abstrakt v dalším jazyce: A recent prime - time TV debate on the living conditions of laying hens in Czech farms broadcast by a public nationwide television channel revived a broader discussion of the concept of corporate social responsibility. Corporate social responsibility is a concept whereby companies integrate social and environmental concerns in their business operations and in their interaction with their stakeholders mostly on a voluntary basis. All leading companies selling foodstuffs in the Czech Republic continuously enhance their efforts to improve working conditions of their employees, to support charities and to contribute to the protection of the environment.
Práva: Plný text není přístupný.
© Elsevier
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KPO)
OBD



Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/36546

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD