Název: Spolupráce veřejného a soukromého sektoru. (PPP projekty)
Další názvy: Public and private sector cooperation. (PPP projects)
Autoři: Baxová, Vendula
Vedoucí práce/školitel: Lindner Milan, Ing. Ph.D.
Oponent: Doležal Michal, JUDr.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37227
Klíčová slova: hodnota za peníze;soukromý sektor;veřejně-soukromá partnerství;veřejný sektor;veřejný zájem;veřejné zakázky.
Klíčová slova v dalším jazyce: keywords: value for money;the private sector;public-private partnerships;public sector;public interest;public procurement.
Abstrakt: Diplomová práce na téma "Spolupráce soukromého a veřejného sektoru, PPP projekty" se zaměřuje na posouzení vhodnosti využití veřejně-soukromých partnerství v České republice. V úvodu práce jsou vymezeny základní pojmy důležité pro pochopení dalšího textu, podrobněji jsou zde představeny typy partnerství a identifikováni účastníci veřejně-soukromé spolupráce. Následující kapitoly se věnují implementaci PPP projektů v České republice, je zde definován jejich legislativní a institucionální rámec s důrazem na porovnání původní a platné právní úpravy, tedy zákona o veřejných zakázkách, koncesního zákona a nového zákona o zadávání veřejných zakázek. Ve třetí kapitole jsou analyzovány úspěšně zrealizované projekty v České republice na municipální úrovni, Parkovací dům Rychtářka a Plzeňské depo. Následující kapitola je komparací zahraničích zkušeností s tímto typem veřejného zadávání, a to konkrétně ve Velké Británii a na Slovensku. Pátá kapitola se, jako určité shrnutí, zabývá výhodami, nevýhodami a riziky veřejně-soukromých partnerství. V závěru jsou všechny zjištěné poznatky zhodnoceny a podrobeny úvaze, zda a za jakých okolností může fungovat veřejně-soukromá spolupráce v podmínkách České republiky.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis "Cooperation of the private and public sector, PPP projects" focuses on the assessment of the suitability of using public-private partnerships in the Czech Republic. In the introduction, the basic concepts important for understanding the next text are defined, the types of partnerships and the participants in public-private cooperation are identified in more detail. The following chapters deal with the implementation of PPP projects in the Czech Republic, their legislative and institutional framework is defined with an emphasis on the comparison of the original and valid legislation, ie the Public Procurement Act, the Concession Act and the new Public Procurement Act. The third chapter analyzes successfully implemented projects in the Czech Republic at the municipal level, the Rychtářka Parking House and the Pilsen Depot. The following chapter is a comparison of foreign experience with this type of public procurement, namely in the UK and Slovakia. Chapter Five deals with the advantages, disadvantages and risks of public-private partnerships as a summary. In conclusion, all the findings are evaluated and considered whether and under what circumstances public-private cooperation in the Czech Republic can work.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace-verze ke svazani Baxova.pdfPlný text práce2,41 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Baxova - Posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce541,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Posudek OP - Baxova.pdfPosudek oponenta práce400,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Protokol DP - Baxova.pdfPrůběh obhajoby práce260,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37227

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.