Název: Využití tabletu ve výuce na základní škole
Další názvy: The Use of Tablets in Teaching at Primary School
Autoři: Prade, Martin
Vedoucí práce/školitel: Rohlíková Lucie, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37708
Klíčová slova: tablet;ipad;m-learning;výuka;základní školy;vzdělávání;studium;mobilní vzdělávací aplikace
Klíčová slova v dalším jazyce: tablet;ipad;m-learning;teaching;elementary schools;education;study;mobile educational applications
Abstrakt: Cílem této práce je představit využití tabletů ve výuce na základní škole a poskytnout tak ucelený pohled na problematiku mobilního vzdělávání. První část práce se zabývá problematikou m-learningu a popisuje jednotlivé mobilní technologie, které jsou nebo mohou být ve výuce využívány. Zaměřuje se také na výhody a nevýhody, které jsou s využitím tabletů ve výuce spojeny, a typy dotykových zařízení včetně popisu jednotlivých platforem. Dále poukazuje na aktuální trendy ve využití tabletů ve výuce na základních školách v České republice ve srovnání se zahraničními studiemi. Ve druhé části práce jsou diskutovány výsledky obou výzkumů provedeného mezi učiteli základních škol v České republice zaměřeného na používání různých typů aplikací pro tablet v práci učitele.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of this master's thesis is to show the possibilities of using tablets in primary schools, and to thus provide a comprehensive overview of mobile education. The first part of the paper deals with the issue of m-learning, and describes various mobile technologies that are our could potentially be used in education. In addition, it describes the advantages and disadvantages of using tablets in education, provides an overview of available types of touchscreen devices, and describes each particular platform. Finally, this part also identifies contemporary trends in the use of tablets in Czech primary schools and compares them with similar trends identified by international research. The second part of the thesis then discusses the results of the two author's own researches, carried out amongst Czech primary school teachers, focusing on the use of various types of applications for tablets in their daily work.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVD)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
dp_martin_prade.pdfPlný text práce10,48 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hodnoceni_DP_Martin_Prade_2019.pdfPosudek vedoucího práce314,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Prade_DP_2019_posudek_oponenta_Filipi.pdfPosudek oponenta práce222,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Prade protokol775.pdfPrůběh obhajoby práce280,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37708

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.