Název: Jídlo a sociální identita
Další názvy: Food and Identity
Autoři: Cibulková, Simona
Vedoucí práce/školitel: Šlehoferová Tereza, PhDr. Ph.D.
Oponent: Fatková Gabriela, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37841
Klíčová slova: jídlo;identita;paměť;společnost;vzpomínky;studenti;domov;tradice;gender;sbližování
Klíčová slova v dalším jazyce: food;identity;society;memories;students;home;tradition;gender
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá vztahem mezi identitou a tématikou jídla. Soustředí se na to, jakou úlohu hraje jídlo v životech respondentů či jakou může mít jídlo souvislost se vzpomínkami na jejich minulé zážitky. Stěžejní tématikou práce je koncept paměti ve spojitosti s jídlem. Hlavní metodou této práce je rozhovor, doplňující metodou zúčastněné pozorování. Respondenty jsou studenti Západočeské Univerzity v Plzni a University of Kent ve Velké Británii.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis describes the topic of food in relation to the identity of students of the University of West Bohemia and the University of Kent. It discusses what role a common meal can play in their life or how food can be associated with memories of their past experiences. The major topic of the thesis is the concept of memory in connection with food. The main method of this thesis is an interview and a complementary method is participant observation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSA)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
bakalarska prace - Simona Cibulkova.pdfPlný text práce769,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cibulkova_posudek oponenta.pdfPosudek oponenta práce963,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cibulkova_posudek vedouciho.pdfPosudek vedoucího práce965,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cibulkova_prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce353,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37841

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.