Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Šlehoferová Tereza, PhDr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Cibulková, Simona | |
dc.contributor.referee | Fatková Gabriela, Mgr. Ph.D. | |
dc.date.accepted | 2019-6-3 | |
dc.date.accessioned | 2020-07-17T13:45:38Z | - |
dc.date.available | 2017-6-19 | |
dc.date.available | 2020-07-17T13:45:38Z | - |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-4-25 | |
dc.identifier | 73765 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/37841 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá vztahem mezi identitou a tématikou jídla. Soustředí se na to, jakou úlohu hraje jídlo v životech respondentů či jakou může mít jídlo souvislost se vzpomínkami na jejich minulé zážitky. Stěžejní tématikou práce je koncept paměti ve spojitosti s jídlem. Hlavní metodou této práce je rozhovor, doplňující metodou zúčastněné pozorování. Respondenty jsou studenti Západočeské Univerzity v Plzni a University of Kent ve Velké Británii. | cs |
dc.format | 53 s. | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | jídlo | cs |
dc.subject | identita | cs |
dc.subject | paměť | cs |
dc.subject | společnost | cs |
dc.subject | vzpomínky | cs |
dc.subject | studenti | cs |
dc.subject | domov | cs |
dc.subject | tradice | cs |
dc.subject | gender | cs |
dc.subject | sbližování | cs |
dc.title | Jídlo a sociální identita | cs |
dc.title.alternative | Food and Identity | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická | cs |
dc.thesis.degree-program | Antropologie | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This thesis describes the topic of food in relation to the identity of students of the University of West Bohemia and the University of Kent. It discusses what role a common meal can play in their life or how food can be associated with memories of their past experiences. The major topic of the thesis is the concept of memory in connection with food. The main method of this thesis is an interview and a complementary method is participant observation. | en |
dc.subject.translated | food | en |
dc.subject.translated | identity | en |
dc.subject.translated | society | en |
dc.subject.translated | memories | en |
dc.subject.translated | students | en |
dc.subject.translated | home | en |
dc.subject.translated | tradition | en |
dc.subject.translated | gender | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSA) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
bakalarska prace - Simona Cibulkova.pdf | Plný text práce | 769,92 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Cibulkova_posudek oponenta.pdf | Posudek oponenta práce | 963,54 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Cibulkova_posudek vedouciho.pdf | Posudek vedoucího práce | 965,39 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Cibulkova_prubeh obhajoby.pdf | Průběh obhajoby práce | 353,03 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/37841
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.