Název: Návrh integrovaného ostrovního napájení spotřeby rodinného domu
Další názvy: Design of integrated island power consumption of the house
Autoři: Švehla, Petr
Vedoucí práce/školitel: Dvorský Emil, Doc. Ing. CSc.
Oponent: Bělík Milan, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38340
Klíčová slova: průkaz energetické náročnosti budovy;penb;obnovitelné zdroje energie;oze;ostrovní systém;distribuční síť;wattrouter;ohřev tuv;akumulace;baterie;virtuální baterie;střídač;distribuční síť;energie;životnost;návratnost;porovnání.
Klíčová slova v dalším jazyce: energy performance certificate;epc;renewable energy sources;res;island system;distribution network;wattrouter;hot water heating;accumulation;battery;virtual battery;inverter;distribution network;energy;service life;return on investment;comparison.
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na návrh integrovaného ostrovního napájení spotřeby rodinného domu pomocí fotovoltaické elektrárny umístěné na střeše objektu. Cílem této práce je provést energetickou bilanci elektrické energie a tepla pro konkrétní objekt. Navrhnout zásobování domu elektřinou a teplem, primárně pomocí samostatné výroby elektřiny a tepla tzv. ostrovním systémem. Následně pomocí FVE s připojením k distribuční síti. Dále pak porovnání navržených variant po ekonomické stránce. A nakonec porovnání nejvýhodnější varianty z předchozího bodu s pokrytím spotřeby z centralizovaných zdrojů.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis is focused on the design of integrated island power supply of a house by means of a photovoltaic power plant located on the roof of the building. The aim of this thesis is to perform energy balance of electric energy and heat for a particular object. Propose to supply the house with electricity and heat, primarily through the separate production of electricity and heat by the island system. Subsequently, using a PV plant with a connection to the distribution network. Furthermore, comparing the proposed options in economic terms. Finally, compare the most advantageous option from the previous point with the consumption from centralized sources.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
PETR SVEHLA - DIPLOMOVA PRACE.pdfPlný text práce2,56 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078800_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce789,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078800_oponent.pdfPosudek oponenta práce1,08 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078800_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce56,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38340

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.