Název: Laboratorní diagnostika onemocnění po návratu z tropů a subtropů ve FN Plzeň
Další názvy: Laboratory diagnosis of diseases after return from tropics and subtropics in FN Plzeň
Autoři: Eretová, Veronika
Vedoucí práce/školitel: Fajfrlík Karel, RNDr. Ph.D.
Oponent: Amlerová Jana, MUDr.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38889
Klíčová slova: tropické a subtropické onemocnění - původce - očkování - laboratorní diagnostika - cestovatel
Klíčová slova v dalším jazyce: tropical and subtropical diseases - causative agent - vaccination - laboratory diagnostics - traveler
Abstrakt: Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Praktická se zabývá kazuistikami a statistickým vyhodnocením dat. V úvodu teoretické části se zabývá tématem cestovní medicíny, nejčastějšími původci importovaných onemocnění, dodržováním důležitých opatření při cestovaní do zemí s nižším hygienickým standardem, než je v ČR. Dále se práce orientuje na téma zmapování míst, která leží v tropickém a subtropickém pásu a kde je možné onemocnět některou z tropických nemocí. Současně na to navazuje prevence, jak snížit nebo zabránit vzniku onemocnění. V teoretické části sleduje důležitost laboratorní diagnostiky pro jednotlivé importované nemoci, které si cestovatelé mohou přivézt z tropických a subtropických zemí. Praktická část je zpracována na základě podkladů, které autorka získala od FN Plzeň a vytvořila statistická data o četnosti návštěv pacientů v jednotlivých zemích. Dále v praktické části je popsáno pět anonymních pacientů a vytvořená statistika ze získaných dat.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis is divided into theoretical and practical part, which deals with case reports and statistical data evaluation. At the beginning the theoretical part deals with the issue of Travel Medicine, the most common causes of imported diseases, keeping of important procedures when traveling to countries with lower hygiene standards than in the Czech Republic. Furthermore, the work focuses on the topic of mapping places that lie in the tropical and subtropical belt and where one can get any of the tropical diseases. At the same time, it is followed by prevention, how to reduce or prevent the development of the disease. The theoretical part examines the importance of laboratory diagnostics for individual imported diseases, which travelers can bring from tropical and subtropical countries. The practical part is elaborated on the basis of documents, which the author obtained from University Hospital Plzeň (FN Plzeň) and created statistical data on the frequency of patient visits in individual countries. Furthermore, five anonymous patients are described in the practical part and statistics are generated from the data.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BAKALARSKA PRACE -Eretova Veronika.pdfPlný text práce3,62 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Eretova_VP.pdfPosudek vedoucího práce1,43 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Eretova_OP.pdfPosudek oponenta práce1,44 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Eretova.pdfPrůběh obhajoby práce360,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38889

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.