Název: Měření a řízení finanční výkonnosti ve vybraném podnikatelském subjektu
Další názvy: Financial Performance Measurement and Management in a Selected Company
Autoři: Kozibratka, Ondřej
Vedoucí práce/školitel: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Oponent: Červený Josef, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39026
Klíčová slova: finanční výkonnost;finanční analýza;tradiční ukazatele;moderní ukazatele;ekonomická přidaná hodnota
Klíčová slova v dalším jazyce: financial performance;financial analysis;traditional indicators;modern indicators;economic value added
Abstrakt: Předložená diplomová práce je zaměřena na analýzu finanční výkonnosti a systému měření a řízení finanční výkonnosti ve vybraném podniku. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se věnuje výkonnosti podniku a metodám a nástrojům, jak výkonnost měřit. Představena jsou tradiční měřítka finanční výkonnosti, a také moderní měřítka se zaměřením na ekonomickou přidanou hodnotu. Praktická část začíná stručným představením společnosti CHLADÍRENSKÝ SERVIS JEDLIČKA s. r. o. V rámci další části je provedena finanční analýza za období 2013-2017 pomocí tradičních ukazatelů. Následně je vypočítán ukazatel ekonomické přidané hodnoty, představující zástupce moderních ukazatelů. Na základě provedené analýzy je nakonec zhodnocena finanční situace společnosti, a jsou představena doporučení pro zlepšení finanční situace a systému měření a řízení finanční výkonnosti podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis is focused on the analysis of financial performance and the system of measurement and management of financial performance in a selected company. The thesis consists of theoretical and practical part. The theoretical part is dedicated to the company performance and methods and tools to measure performance. Traditional measures of financial performance are presented, as well as modern measures with a focus on economic added value. The practical part begins with a brief introduction of the company CHLADÍRENSKÝ SERVIS JEDLIČKA s. r. o. In the next part, a financial analysis for the period 2013-2017 is performed using traditional indicators. Subsequently, the indicator of economic value added, representing the representative of modern indicators is calculated. Based on the analysis, the financial situation of the company is evaluated and recommendations for improving the financial situation and the system of measurement and management of company financial performance are presented.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Kozibratka.pdfPlný text práce2,47 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kozibratka_VP.pdfPosudek vedoucího práce228,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kozibratka_OP.pdfPosudek oponenta práce231,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kozibratka_0.pdfPrůběh obhajoby práce93,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39026

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.