Název: Globální distribuční politika
Další názvy: Global distribution policy
Autoři: Kankrdlíková, Václava
Vedoucí práce/školitel: Cimler Petr, Doc. Ing. CSc.
Oponent: Kunešová Hana, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39297
Klíčová slova: logistika;globální distribuční politika;objednávkový cyklus;zboží;dodavatel;objednávka;manipulační jednotka.
Klíčová slova v dalším jazyce: logistics;global distribution policy;order cycle;goods;supplier;order;handling unit.
Abstrakt: Diplomová práce se zaměřuje na globální distribuční poliku, kterou aplikuje na firmu T.G., a.s. Cílem práce je analyzovat zapojení firmy do mezinárodních obchodních vztahů s důrazem na objednávkový a logistický proces. K provedení této práce bylo využito odborné literatury, vnitropodnikových předpisů firmy a zkušeností z vykonané praxe. V první části práce vymezuji teorii globální distribuční politiky, koncepci skladu a především dopravu. Další část věnuji popisu firmu T.G., a.s. od jejího vzniku až po dnešní den, její hlavní předmět obchodní činnosti a neustálý rozvoj. Dominantní část práce věnuji analýze vybraných dodavatelských subjektů, které dělím na výrobce a velkoobchody. U každého popisuji dodavatele, vztah s firmou T.G., a.s., objednávkový cyklus a následné zhodnocení celého procesu a vztahů obou firem. V závěrečné části práce vyhodnocuji celkový objednávkový proces v porovnání se všemi dodavatelskými subjekty a navrhuji možnosti pro zlepšení řešeného problému.
Abstrakt v dalším jazyce: The Diploma's thesis is focused on global distribution policy that is applicated on company T.G., a.s. The aim of the thesis is to analyze the involvement of company to international trade relations with emphasis on order and logistics process. In order to carry out this thesis, professional literature, internal regulations and own intership were used. At the first part of the thesis I define the theory of global distribution policy, warehouse concept and especially transportation. In next part I am describing the company T.G., a.s. from its inception to today, the main scope of business and continuous development of the company. At the dominant part of the thesis I am analyzing selected supplier entity that are divided into manufacturers and wholesalers. I am describing the supplier, the involvement with company T.G., a.s., ordering process and final evaluation of overall process and involvement of both companies about each supplier. In the final part of the thesis I evaluate overall ordering process in comparison with all selected suppliers and I proposed the options for improvement of solved problem.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
KANKRDLIKOVA_DP_2019.pdfPlný text práce18,11 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kankrdlikova_Vaclava_v.pdfPosudek vedoucího práce43,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kankrdlikova_Vaclava_o.pdfPosudek oponenta práce167,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kankrdlikova_Vaclava_p.pdfPrůběh obhajoby práce74,64 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39297

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.