Název: Kondenzátory realizované na textilních substrátech
Další názvy: Capacitors implemented into the textile substrates
Autoři: Písař, David
Vedoucí práce/školitel: Blecha Tomáš, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Moravcová Daniela, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40680
Klíčová slova: pasivní elektronické součástky;vyšívané elektronické součástky;textilní kondenzátor;kapacita;permitivita;textilní substráty;elektricky vodivé nitě a textilie;nositelná elektronika.
Klíčová slova v dalším jazyce: pasive electronic componets;embroidery electronic components;textile capacitor;capacity;permitivity;textile substrates;electrically conductive threads and fabrics;wearable electronics.
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce se zaměřuje na realizaci kondenzátorů na textilním substrátu převážně vyšíváním. V teoretické části je věnován prostor materiálům, metodám a technologiím výroby v oděvním průmyslu v souvislosti s e-textilem. Uvádí se zde provedení textilních kondenzátorů a jejich využití. V další části následuje návrh a realizace se zaměřením na možnosti zvýšení dielektrické konstanty, tedy i kapacity. Navržené vzorky byly změřeny a výsledné hodnoty porovnány s výpočty. V závěru jsou shrnuty dosažené poznatky a navrženy možnosti dalšího směřování.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented diploma thesis focuses on the realization of capacitors on a textile substrate mainly by embroidery. The theoretical part is devoted to materials, methods and technologies of production in the clothing industry in connection with e-textile. The design of textile capacitors and their use are presented here. The next part follows the design and implementation with a focus on the possibility of increasing the dielectric constant, ie capacity. The proposed samples were measured and the resulting values compared with the calculations. In the end, the achieved knowledge is summarized and the possibilities of further direction are suggested.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KET)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
FEL_DP_20_Kondenzatory realizovane na textilnich substratech_Pisar David.pdfPlný text práce7,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
082252_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce1,08 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
082252_oponent.pdfPosudek oponenta práce1,54 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
082252_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce82,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40680

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.