Title: | Aplikace projektu Zdravá školní jídelna v praxi školního stravování |
Other Titles: | Application of the project Healthy School Canteen in school meals practice |
Authors: | Pečenková, Michaela |
Advisor: | Weberová Petra, Ing. |
Referee: | Beránek Václav, Mgr. et Mgr. |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/40924 |
Keywords: | stravování;školní jídelna;kvalita a pestrost stravy;kritéria;potraviny;sůl;nutriční doporučení |
Keywords in different language: | alimentation;school canteen;food quality and variety;criteria;food;salt;nutrition recommendations |
Abstract: | V bakalářské práci jsme se zaměřili na rozdíly v kvalitě a pestrosti stravy podávané ve školních jídelnách. V teoretické části se věnujeme čtyřem hlavním kapitolám. Zabýváme se historií a současností školního stravování. Podrobněji představíme projekt Zdravá školní jídelna a seznámíme s jeho jednotlivými kritérii. V poslední kapitole se budeme zabývat registrací školní jídelny do projektu Zdravá školní jídelna v praxi. Praktická část je pak zaměřena na interpretaci výsledků, které jsme zjistili z našeho výzkumu prováděného přímo ve školních jídelnách. Výzkum byl zaměřen na kvalitu a pestrost stravy podávané ve školních jídelnách s certifikátem Zdravé školní jídelny a ve školních jídelnách bez certifikátu. |
Abstract in different language: | This bachelor's work is concentrated on the differences in the quality and variety of the food which is served in school canteens. There are four principal chapters in the theoretical part of the work. We deal with the school catering history and present. We introduce the project Healthy School Canteen in details and inform about its particular criteria. The last chapter is dedicated to the registration of a school canteen into the project Healthy School Canteen in practice. The practical part is focused on the interpretation of the results obtained from our research which was held in school canteens. The research was aimed at the quality and variety of the food served both in school canteens with the Healthy School Canteen certificate and in school canteens without this certificate. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pecenkova_Michaela_AVZ_BP.pdf | Plný text práce | 3,23 MB | Adobe PDF | View/Open |
Pecenkova_VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 321,12 kB | Adobe PDF | View/Open |
Pecenkova_OP.pdf | Posudek oponenta práce | 340,61 kB | Adobe PDF | View/Open |
Pecenkova.pdf | Průběh obhajoby práce | 344,44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/40924
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
search
navigation
- DSpace at University of West Bohemia
- Vysokoškolské kvalifikační práce / Theses
- Fakulta zdravotnických studií / Faculty of Health Care Studies
- Katedra záchranářství, diagnostických oborů a veřejného zdravotnictví / Department of Rescue Services, Diagnostic Fields and Public Health
- Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)