Název: Odepření nároku na odpočet daně z přidané hodnoty v důsledku účasti na podvodu
Další názvy: Refusing to Allow the Right to Deduct Value Added Tax as a Result of Participating in a Fraud
Autoři: Toman, Lukáš
Vedoucí práce/školitel: Nocar Josef, Ing.
Oponent: Hrubá Smržová Petra, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/41524
Klíčová slova: daň z přidané hodnoty;dph;podvod na dph;nárok na odpočet daně;odepření nároku na odpočet daně;zneužití práva;zajištění daně.
Klíčová slova v dalším jazyce: value-added tax;vat;vat fraud;right to deduct tax;refusing to allow the right to deduct tax;abuse of rights;securing tax.
Abstrakt: Diplomová práce poskytuje ucelený pohled na hmotněprávní i procesněprávní rovinu odepření nároku na odpočet DPH v důsledku účasti daňového subjektu na daňovém podvodu. Hmotněprávní část práce je zaměřena na podmínky, které musejí být naplněny pro odepření nároku na odpočet daně. Ryze praktickým výstupem pak je výčet jednání daňových subjektů ze soudních rozhodnutí, kterých by se měl každý subjekt vyvarovat, pokud chce minimalizovat riziko své účasti na daňovém podvodu. Následná procesněprávní část práce obsahuje přehled nástrojů, které může využít správce daně při stanovení a zajištění daně nebo daňový subjekt na svou navazující procesní obranu.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis provides a complex overview of substantive and procedural aspects of refusing the right to deduct VAT as a result of participating of a tax subject in a tax fraud. The substantive part of the thesis is focused on conditions which have to be fulfilled for refusing to allow the right to deduct tax. Purely practical outcome is a list of actions of tax subjects from court decisions which should not be repeated by any subject if the subject wants to minimize its risk of participating in a tax fraud. The following procedural part of the thesis contains an overview of instruments which can be used by tax authorities for assessing tax and securing tax or by tax subjects for their subsequent procedural defense.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Toman_Lukas_R16M0298P_DP_Odepreni_naroku_na_odpocet_DPH_v_dusledku_ucasti_na_podvodu.pdfPlný text práce1,62 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Toman DP.pdfPosudek oponenta práce187,94 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
POSUDEK_DP_L_Toman.pdfPosudek vedoucího práce191,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
pr. Toman.pdfPrůběh obhajoby práce336,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/41524

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.