Název: On Architecture of BodyInNumbers Exercise and Wellness Health Strategy Framework
Další názvy: O architektuře strategického wellness frameworku BodyInNumbers
Autoři: Brůha, Petr
Mouček, Roman
Volf, Petr
Šimečková, Lenka
Šťáva, Oto
Citace zdrojového dokumentu: BRŮHA, P., MOUČEK, R., VOLF, P., ŠIMEČKOVÁ, L., ŠŤÁVA, O. On Architecture of BodyInNumbers Exercise and Wellness Health Strategy Framework. In: ICMHI 2020: Proceedings of the 4th International Conference on Medical and Health Informatics. New York, NY, USA: Association for Computing Machinery, 2020. s. 145-149. ISBN 978-1-4503-7776-8.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Association for Computing Machinery
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: 2-s2.0-85094914778
http://hdl.handle.net/11025/42423
ISBN: 978-1-4503-7776-8
Klíčová slova: zdravotnické informační systémy;softwarová architektura;softwarový systém „tělo v číslech“;údaje týkající se zdraví;mozková data;fyzický výkon;kognitivní výkon;bezpečnost dat
Klíčová slova v dalším jazyce: health information systems;software architecture;body in numbers software system;health related data;brain data;physical performance;cognitive performance;data security
Abstrakt: Je mnoho rizikových faktorů snižujících celkový fyzický a kognitivní výkon člověka a zvyšujících výskyt chronických onemocnění. Pro každou společnost je velmi užitečné tyto faktory zmapovat, diskutovat o nich a vypořádat se s nimi. To lze podpořit a vyhodnotit návrhem, vývojem, testováním a použitím vhodných systémů umožňujících vlastní správu zdravotních údajů. Jedním z těchto systémů je strategický wellness framework BodyInNumbers, který umožňuje experimentátorům sbírat různorodá data týkající se zdraví vysoce organizovaným a efektivním způsobem. Díky jeho úspěchu a každodennímu používání se objevily nové požadavky týkající se lepší bezpečnosti, škálovatelnosti a udržovatelnosti jeho architektury. Cílem této práce je představit pokroky a změny v architektuře strategického frameworku BodyInNumbers zaměřené především na novou definici uživatelských rolí, optimalizaci nasazení systému a orchestraci systémových komponent. Pro ověření konceptu byl použit prototyp clusteru Kubernetes k prokázání vylepšeného architektonického řešení.
Abstrakt v dalším jazyce: They are many risk factors decreasing overall human physical and cognitive performance and increasing incidence of chronic diseases. It is very beneficial for any society to map, discuss and cope with these factors. This can be supported and evaluated by designing, developing, testing and using suitable self-management health systems. One of these systems is the BodyInNumbers exercise and wellness health strategy framework that allows experimenters to collect various heterogeneous health related data in a highly organized and efficient way. Thanks to its success and daily use, new requirements related to better security, scalability and maintainability of its architecture have emerged. The aim of this work is to present advances and changes in the architecture of the BodyInNumbers health strategy framework mainly focusing on new definition of user roles, optimization of the system deployment, and orchestration of the system components. As a proof of concept, a Kubernetes cluster prototype has been used to demonstrate the improved architectural solution.
Práva: © Association for Computing Machinery
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference Papers (KIV)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
ID43930955_Brůha_článekD.pdf360,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42423

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD