Název: A Non-profit Organization Fundraising Plan – A Case Study of the Hospice of Saint Lazarus, Pilsen
Další názvy: Fundraisongový plán neziskové organizace - případová studie Hospic Svatého Lazar v Plzni
Autoři: Stěhulová, Jitka
Hommerová, Dita
Citace zdrojového dokumentu: STĚHULOVÁ, J., HOMMEROVÁ, D. A Non-profit Organization Fundraising Plan – A Case Study of the Hospice of Saint Lazarus, Pilsen. In: Opportunities and Threats to Current Management of Non-profit Organizations in Cross-border Comparison. Chemnitz: Vertrieb der Gesellschaft für Unternehmensrechnung und Controlling m.b.H., 2020. s. 91-100. ISBN 978-3-86367-063-4.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Vertrieb der Gesellschaft für Unternehmensrechnung und Controlling m.b.H.
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://hdl.handle.net/11025/42491
ISBN: 978-3-86367-063-4
Klíčová slova: fundraisongový plán;nezisková rganizace;případová studie
Klíčová slova v dalším jazyce: non-profit organization;fundraising plan;case study
Abstrakt: Úkolem fundraisingu je nastavit a udržet vztahy mezi neziskovou organizací a jejím okolím. Vytvoření stabilního a diverzifikovaného okruhu donátorů příspívá k dlouhodobé udržitelnosti subjektu. Public relations je významnou činností, která fundraising provází a její výsledky lze využít k dalším fundraisingovým aktivitám. Na základě vyhodnocení aktuální situace ve vnitřním i vnějším okolí vybrané neziskové organizace, je stanovena strategie na další období. Jsou analyzovány činnosti, které přispívají k současnému stavu, vyhodnoceny jejich klady, zápory a perspektiva jejich dalšího využití. Poté jsou stanoveny činnosti, které by měly zajistit nejen kvalitní informace pro okolí hospice, ale jejich konečným výsledkem by mělo být zajištění dostatečného objemu prostředků na provoz zařízení. Fundraisingové plány slouží k podrobnému popisu činností, které budou prováděny, jejich časovému rozložení, odhadu výše získaných finančních prostředků, vyhodnocování údajů během období a jejich možná průběžná úprava. Je vhodné vytvořit několik variant plánů, vzhledem k nenadálým okolnostem lze pak vybrat odpovídající variantu. Tento článek slouží jako případová studie pro fundraisingové plánování neziskové organizace poskytující sociální služby.
Abstrakt v dalším jazyce: The task of fundraising is to set up and maintain relations between a non-profit organization and those surrounding it. The creation of a stable and diverse circle of donors contributes to the long-term sustainability of the entity. Public relations is an important activity that accompanies fundraising and whose results can be utilized for other fundraising activities. Based on an evaluation of the current situation in the internal and external environment of the chosen non-profit organization, a strategy for the next period is determined. Activities that contribute to the current situation are analysed; the advantages, disadvantages, and the prospect of their further use are evaluated. Then, activities are determined that should not only provide quality information for the hospice environment, but the end result should be to ensure sufficient funds for the continued operation of the facility. Fundraising plans serve to describe in detail those activities that will take place, scheduling, an estimation of funds raised, and an evaluation of data for the period and their possible continuous modification. It is advisable to create several alternatives to such plans due to unforeseen circumstances, making it possible to select an appropriate alternative. This article serves as a case study for the fundraising planning of a non-profit organization providing social services.
Práva: Plný text je přístupný v rámci univerzity přihlášeným uživatelům.
© Vertrieb der Gesellschaft für Unternehmensrechnung und Controlling
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference papers (KMO)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Inh-Sbornik-Fachbuchreihe_35.pdf5,96 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42491

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD