Název: Decentralized and Distributed Active Fault Diagnosis for Stochastic Systems with Indirect Observations
Autoři: Straka, Ondřej
Punčochář, Ivo
Citace zdrojového dokumentu: STRAKA, O., PUNČOCHÁŘ, I. Decentralized and Distributed Active Fault Diagnosis for Stochastic Systems with Indirect Observations. In: Proceedings of the 2019 22th International Conference on Information Fusion (FUSION). Ottawa: IEEE, 2019. s. 1-8. ISBN 978-0-9964527-8-6.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: IEEE
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: 2-s2.0-85081787795
http://hdl.handle.net/11025/42671
ISBN: 978-0-9964527-8-6
Klíčová slova: aktivní detekce chyb, rozlehlé systémy, stochastické systémy
Klíčová slova v dalším jazyce: active fault detection, large-scale systems, stochastic systems
Abstrakt: Článek se zabývá aktivní diagnostikou chyb pro stochastické rozlehlé systémy. Systémy se uvažují v dekomponované formě se slabými vazbami a decentralizovanými vstupy. Každý subsystém je reprezentovaný množinou modelů popisující bezporuchové a poruchové chování. Článek se zaměřuje na formulaci problému, kdy stav každého subsystém je pozorován pouze nepřímo prostřednictvím zašuměných měření. Uvažují se decentralizované a distribuované architektury, jsou sestrojeny jednotlivé estimační a optimalizační úlohy a je navrženo jejich aproximační řešení. Chování navrženého aktivního detektoru chyb v obou architekturách je ilustrováno na numerickém příkladu.
Abstrakt v dalším jazyce: The active fault diagnosis (AFD) framework for stochastic large scale systems is treated. The systems are assumed to be decomposed into weakly coupled input-decentralized subsystems. Each subsystem is represented by a set of models describing fault-free and faulty behavior of the subsystems. The paper focuses on the problem formulation where the state of each subsystem is observed only indirectly using noisy measurements. The decentralized and distributed architectures of the AFD are considered, the corresponding estimation and optimization problems are set up and approximate solutions to these problems are proposed. The performance of the active fault detector in both architectures is illustrated using a numerical example.
Práva: Plný text je přístupný v rámci univerzity přihlášeným uživatelům.
© IEEE
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference Papers (KKY)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
clanek_FUSION19_SP.pdf307,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42671

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD