Název: Reliable Convolution in Point-Mass Filter for a Class of Nonlinear Models
Autoři: Duník, Jindřich
Straka, Ondřej
Matoušek, Jakub
Citace zdrojového dokumentu: DUNÍK, J., STRAKA, O., MATOUŠEK, J. Reliable Convolution in Point-Mass Filter for a Class of Nonlinear Models. In: Proceedings of the 2020 IEEE 23rd International Conference on Information Fusion (FUSION). Sun City: IEEE, 2020. s. 1-7. ISBN 978-0-578-64709-8.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: IEEE
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: 2-s2.0-85092725003
http://hdl.handle.net/11025/42681
ISBN: 978-0-578-64709-8
Klíčová slova v dalším jazyce: nonlinear filtering, non-gaussian filtering, bayesian relations
Abstrakt: Článek je věnován odhadu stavu nelineárních stochastických dynamických systémů. Důraz je v článku kladen na numerické řešení Bayesovských rekurzivních vztahů, pro systémy s lineární dynamikou a nelineárním měřením, pomocí filtru bodových mas. Konkrétně je prezentována nová spolehlivá metod pro výpočet konvoluce. Tato technika kombinuje konvoluci použitou ve standardních bodových masách s váženou integrací pro dosažení přesných výsledků i pro systémy s malým stavovým šumem. Několik možných implementací je teoreticky zanalyzováno a zhodnoceno v numerické studii.
Abstrakt v dalším jazyce: This paper is devoted to the Bayesian state estimation of the nonlinear stochastic dynamic systems. The stress is laid on the numerical solution to the Bayesian recursive relations by the point-mass filter for a class of state-space models with linear dynamics and nonlinear measurement. In particular, a novel reliable technique for convolution computation is proposed. The technique combines the standard point-mass-based convolution with a density-weighted integration to provide accurate results even for systems with small state noise. Several implementations of the technique are developed, theoretically analysed, and evaluated in a numerical study.
Práva: Plný text je přístupný v rámci univerzity přihlášeným uživatelům.
© IEEE
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference Papers (KKY)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
article_FUSION20_DuStMa.pdf236,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42681

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD