Název: Hodnocení efektivnosti personální politiky podniku s důrazem na řízení projektů
Další názvy: Evaluation of the effectiveness of personnel policy with the emphasis on project management
Autoři: Nováková, Karina
Vedoucí práce/školitel: Jermář Milan, PhDr. Ph.D.
Oponent: Egerová Dana, Doc. PaedDr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43254
Klíčová slova: řízení lidských zdrojů;řízení projektů;činnosti hr;analýza prostředí podniku
Klíčová slova v dalším jazyce: human resources management;project management;hr activities;analysis of the company's environment
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na hodnocení efektivnosti personální politiky s důrazem na řízení projektů v pražské pobočce nadnárodní společnosti DXC Technology. Práce se věnuje především klíčovým činnostem HR oddělení v podniku, které jsou vykonávány za účelem podpory řízení projektů a řízení lidských zdrojů. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se personálního managementu s důrazem na projektové řízení. Praktická část se opírá především o dotazníkové šetření, v rámci kterého bylo dotazováno sedm projektových manažerů společnosti. Práce je zakončena návrhem opatření vedoucích ke zvýšení úrovně personálního managementu s důrazem na řízení projektů. Tato opatření vznikla především na základě odhalených nedostatků v řízení lidských zdrojů v projektech. Navržená opatření mají potenciál, že by mohla být aplikována ve společnosti DXC Technology, kde by měla napomoci k optimalizaci činností HR oddělení.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented work evaluates the efficiency of personnel policy with an emphasis on project management in the Prague branch of the multinational company DXC Technology. The work focuses primarily on the key activities of the HR department in the company, which are performed to support project management and human resource management. The theoretical part analyzes the basic concepts related to personnel management with an emphasis on project management. The practical part is based mostly on a questionnaire survey, in which seven project managers of the company were interviewed. The work delivers a proposal of measures leading to an increase in the level of personnel management with an emphasis on project management. These measures arose mainly on the basis of identified deficiencies in the management of human resources in projects. The proposed measures have the potential for implementation in the company DXC Technology, where they should help to optimize the activities of the HR department.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP - Novakova.pdfPlný text práce3,82 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Novakova DP_o.pdfPosudek oponenta práce223,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Novakova_VP.pdfPosudek vedoucího práce93,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Novakova - prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce62,4 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nováková+-+nezveřejnění.pdfPlný text44,61 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43254

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.