Název: Zařízení pro měření a sběr dat diabetického pacienta
Další názvy: Device for measuring and collection of diabetic patients data
Autoři: Miklánek, Radek
Vedoucí práce/školitel: Úbl Martin, Ing.
Oponent: Otta Maxmilián, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44224
Klíčová slova: diabetes mellitus;měřicí zařízení;měřitelné veličiny;bluetooth low energy;senzory;síťový protokol
Klíčová slova v dalším jazyce: diabetes mellitus;measuring device;measurands;bluetooth low energy;sensors;network protocol
Abstrakt: Cílem této práce je analyzovat měřitelné veličiny ovlivňující diabetického pacienta a na základě této analýzy vybrat vhodné senzory schopné získat hodnoty těchto veličin. Senzory budou řízeny zařízením, které bude ze senzorů získávat data. Získaná data se budou odesílat pomocí některé z dostupných bezdrátových technologií. U zařízení je vyvinuta snaha o co nejmenší spotřebu el. energie. Další důležitou součástí této práce bude návrh a implementace protokolu pro přenos naměřených hodnot do mobilního zařízení pomocí přenosových bezdrátových technologií. U implementace protokolu je kladen důraz především na modularitu, aby při případném přidání nebo odebrání senzoru stále bylo možné protokol použít. Poslední částí práce je implementace knihovny pro systém SmartCGMS pro sběrné zařízení, které bude schopné číst a ukládat data.
Abstrakt v dalším jazyce: he objective of this bachelor thesis is to analyse measurands which affects diabetic patients. On the basis of this analysis suitable sensors capable of obtaining the variables of these measurands were selected. All sensors are controlled by a device that is obtaining data from the sensors. The obtained data are sent by wireless technologies. One of the objectives in the device design and construction was to achieve the lowest possible electric power consumption. Another objective of this bachelor thesis is to design and implement a protocol for transmission of measurands to the mobile device. This transmission is provided by wireless technologies. When implementing the protocol, the emphasis is primary on modularity, so that the protocol can still be used when a sensor is added or removed. The last objective of this thesis is to implement a library for the SmartCGMS system. The library is used by a collection device that is able to read and store the measured data.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KIV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
A17B0292P_bp.pdfPlný text práce7,49 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A17B0292P_Hodnoceni.pdfPosudek vedoucího práce532,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A17B0292P_Posudek.pdfPosudek oponenta práce41,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A17B0292P_Obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce42,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44224

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.