Název: Rozvoj sportu a spolupráce oddílů s vedením měst v okolí krajského města Plzně
Další názvy: Development of sport and cooperation of clubs with the management of cities around the regional city of Pilsen
Autoři: Zelenka, Zdeněk
Vedoucí práce/školitel: Lego Jan, Mgr. Ph.D.
Oponent: Brezina Peter, JUDr. et Bc. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44445
Klíčová slova: spolky;sport;podpora;sportovní kluby;konkurence
Klíčová slova v dalším jazyce: society;sport;support;sports club;rival
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá rozvojem sportu v okolí krajského města Plzně. Konkrétně jde o sportovní kluby v Třemošné a Dobřanech. Sportovní oddíly z menších měst v okolí Plzně mají v plzeňských klubech velkou konkurenci. Nejvíce s ohledem na mládež. Rozdíly tak musí nahrazovat dobrou prací v klubu. I proto je pro tyto kluby velice důležitá podpora. Jednou z nejdůležitějších forem podpory je podpora od měst, ve kterých sportovní kluby sídlí. První kapitoly však pojednávají o spolcích. Sportovní kluby jsou totiž spolky. V práci jsem se také soustředil na rozvoj sportu v České republice. Jedna z kapitol je i o největší české sportovní organizaci - České unii sportu. Ohledně podpory sportu a provozováním sportu na menších městech jsou v této práci důležitým zdrojem informací rozhovory s představiteli měst a sportovních oddílů.
Abstrakt v dalším jazyce: Bachelor´s thesis is about development of sport around regional town Pilsen. Specifically it is about sports clubs in Třemošná and Dobřany. Sports clubs from smaller towns around Pilsen are rivals with sports clubs from Pilsen. Most it can be see in youth teams. Differences must be replaced by good work in club. Because is support very important for these clubs. One of the most important forms of support is from towns where sports clubs are. The first parts of this bachelor´s thesis is about society. Sports clubs are society. I focused on development of sport in Czech Republic. One of the chapters is about the biggest czech sport organization. It is Czech Union of Sport. In interviews with representatives of sports clubs and town are source of informations about support for sports and practice of sport in smaller towns.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace_Zdenek Zelenka (1).pdfPlný text práce2,27 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
2021_Posudek-Zelenka.docxPosudek vedoucího práce18,77 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Zelenka, Zdenek - oponent.docxPosudek oponenta práce21,72 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Obhaj. Z.Z..pdfPrůběh obhajoby práce856,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44445

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.