Název: Jedno využití MS Excel ve výuce matematiky
Další názvy: One use of MS Excel in teaching mathematics
Autoři: Honzík, Lukáš
Frank, Jan
Citace zdrojového dokumentu: HONZÍK, L. FRANK, J. Jedno využití MS Excel ve výuce matematiky. Inovace a technologie ve vzdělávání, 2021, roč. 2021, č. 1, s. 25-32. ISSN: 2571-2519
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/46567
ISSN: 2571-2519
Klíčová slova: MS Excel;makra;Visual Basic for Applications;algoritmizace
Klíčová slova v dalším jazyce: MS Excel;macros;Visual Basic for Applications;algorithmization
Abstrakt: Tabulkový procesor MS Excel je dobře známou součástí programového balíku MS Office. Práci s ním se žáci učí v hodinách výpočetní techniky, a tak ani pro ně není úplně cizím prostředím. Kromě práce s buňkami a vzorci, tvorby grafů a dalších záležitostí, které jsou vesměs zvládnutelné již na 2. stupni základní školy, ale nabízí i možnost programování tzv. maker v programovacím jazyku VBA. Primární využití maker samozřejmě spočívá v ulehčení práce při využívání zmíněného tabulkového procesoru, ale při troše snahy je lze vhodně použít i pro demonstraci běhu vybraných matematických algoritmů, což může přispět k lepšímu pochopení dané látky ze strany žáků.
Abstrakt v dalším jazyce: The spreadsheet MS Excel is a well-known part of MS Office. Pupils are taught to work with it in computer science lessons, and so it is not a completely strange environment for them. Besides working with cells and patterns, charting and other issues that are generally manageable at the secondary school, it also offers the possibility of programming so-called macros in the VBA programming language. Macros are primarily, of course, used to make it easier to work with the spreadsheet, but with a little effort, it can also be used to demonstrate the run of selected mathematical algorithms. This may contribute to a better pupils’ understanding of the taught topics.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
itev-1-2021.pdf834,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/46567

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD