Název: Dějepis v projektech. Didaktické aplikace vyučování na ZŠ.
Další názvy: History in projects. Didactic aplications in basic school education.
Autoři: Mašlová, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Východská Helena, PaedDr.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47345
Klíčová slova: projektové vyučování;projektová metoda;projekt;problém;motivace;aktivní žák;klíčové kompetence;mezipředmětové vztahy;průřezová témata;metodika;didaktická aplikace
Klíčová slova v dalším jazyce: project teaching;project method;project;problem;motivation;active pupil;key competences;inter-subject relations;cross-sectional topics;methodology;didactic application.
Abstrakt: Diplomová práce "Dějepis v projektech" se zabývá projektovým vyučováním jako jednou z metod moderní didaktiky v konstruktivistickém pojetí vzdělávání v hodinách dějepisu na druhém stupni základních škol a víceletých gymnázií. Cílem této práce bylo ucelit terminologii a strukturovat plánování projektových hodin. Praktická část se zaměřila na přesné naplánování čtyř didaktických aplikací s přihlédnutím na časovou dotaci, klíčové kompetence a průřezová témata. Přehledně sestavená metodika s bohatým přílohovým aparátem slouží jako návrh na možné zapojení projektu do hodin dějepisu. Tato práce má sloužit jako inspirace pro učitele dějepisu.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis titled "History in projects" is about project teaching as one of the modern didactic methods in the constructivist concept of education, in history classes on the second level of primary school and in eight or six-year grammar schools. The goal of this paper was to unify the terminology and to structure the planning of project classes. The practical section focuses on the precise planning of four didactic applications, taking into consideration the time fund, key competences and cross-sectional topics. A well-arranged methodology with an extensive annex system is used as a proposal for potential inclusion of projects in history classes. This work is intended to serve as an inspiration for history teachers.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KHI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace - Dejepis v projektech.pdfPlný text práce7,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Maslova P.pdfPrůběh obhajoby práce62,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Maslova V.pdfPosudek vedoucího práce235,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Maslova O.pdfPosudek oponenta práce103,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47345

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.