Název: Home office - práce na dálku dle podmínek § 317 zákoníku práce
Další názvy: Home office – distance working according to the conditions of § 317 of the Labour Code
Autoři: Hablovič, Jakub
Citace zdrojového dokumentu: HABLOVIČ, J. Home office - práce na dálku dle podmínek § 317 zákoníku práce. Acta Universitatis Carolinae Iuridica, 2021, roč. 67, č. 2, s. 37-47. ISSN: 0323-0619
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Karolinum
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/47787
ISSN: 0323-0619
Klíčová slova: law;labor law;home office;distant performance of dependent work;OHS;work accident
Klíčová slova v dalším jazyce: právo;pracovní právo;home office, distanční výkon závislé práce;BOZP;pracovní úraz
Abstrakt: Článek se zabývá problematikou výkonu závislé práce podle podmínek § 317 zákoníku práce, která je nejčastěji označována jako home office. Protože takové označení zákon nepoužívá, zabývá se tento článek srovnáním pojmů, které se pro tento právní institut používají, a stanoví základní kritéria pro jeho přesné vymezení. V následujících částech se článek zabývá problematikou místa výkonu závislé práce jako základním znakem tohoto institutu, popisuje a rozebírá meze jeho právní úpravy. Zaměřuje se na problematiku BOZP, pracovních úrazů, odměňování a dalších, které jsou možnými omezeními aplikace v praxi.
Abstrakt v dalším jazyce: The article deals with the issue of performing dependent work according to the conditions of § 317 of the Labour Code which is most often reffered to as home office. Because such a designation is not used by law, this article deals with the comparison of the terms that are used for this legal institute and determines the basic criteria for its precise definition. In the following sections, the article deals with the issue of the place of performing dependent work as a basic feature of this institute, describes and analyzes the limits of its legal adjustment. It focuses on the issue of OHS, accidents at work, remunerations and others, which are possible limitations in application in practice.
Práva: © author
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KPO)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Hablovic_Iurid_67_2_0037.pdf224,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47787

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD