Název: Pojištění motorových vozidel v České republice
Další názvy: Motor vehicles insurance in the Czech Republic
Autoři: Švarcová, Miriam
Vedoucí práce/školitel: Šturcová Jana, Ing. Ph.D.
Oponent: Pokorný Jan, Ing. Mgr.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48073
Klíčová slova: pojištění;povinné ručení;havarijní pojištění;pojišťovna;doplňkové připojištění;vozidlo;pojistná smlouva
Klíčová slova v dalším jazyce: insurance;compulsory liability;accident insurance;insurance company;supplementary insurance;vehicle;insurance contract
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na pojištění motorových vozidel v České republice. Hlavním cílem bakalářské práce je na základě teoretických východisek charakterizovat a následně rozebrat pojištění motorových vozidel v České republice. Teoretická část se nejprve zabývá úvodem do pojištění a poté identifikuje pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, havarijní pojištění a poslední kapitola v této části popisuje doplňková připojištění. Dalším cílem je stručně zhodnotit pojistný trh s pojištěním vozidel na našem území a větší část zahrnuje realizaci dotazníkové šetření, prostřednictvím kterého jsou zjištěny informace o respondentech a jejich pojištění ohledně motorových vozidel. Dotazníkové šetření zahrnuje analýzu a vyhodnocení získaných dat na základě grafů a tabulek.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis is focused on motor insurance in the Czech Republic. The main goal of the bachelor's thesis is to characterize and then analyze motor insurance in the Czech Republic on the basis of theoretical background. The theoretical part first deals with the introduction to insurance and then identifies motor liability insurance, accident insurance and the last chapter in this section describes the supplementary insurance. Another goal is to briefly evaluate the insurance market with motor insurance in our territory and the larger part includes the implementation of a questionnaire survey, through which information about respondents and their insurance regarding motor vehicles is obtained. The questionnaire survey includes analysis and evaluation of the obtained data on the basis of graphs and tables.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Miriam Svarcova_2022.pdfPlný text práce968,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_SvarcovaM_VP.pdfPosudek vedoucího práce231,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_SvarcovaM_OP.pdfPosudek oponenta práce127,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48073

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.