Název: Výzdoba oken na 1. stupni ZŠ tvořená dětmi
Další názvy: Decoration of windows at the Primary school created by children
Autoři: Špringerová, Lucie
Vedoucí práce/školitel: Simbartl Petr, PhDr. Ph.D.
Oponent: Honzíková Jarmila, Prof. PaedDr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48308
Klíčová slova: dekorace oken;dekorace parapetů;1. stupeň;tradice;roční období;pracovní činnosti
Klíčová slova v dalším jazyce: window decoration;window sill decoration;primary school;tradition;seasons;work activities
Abstrakt: Tato diplomová práce prezentuje výzdobu oken a parapetů. S žáky se soustředíme při pracovních činnostech na propojení výrobků s ročním obdobím a tradicemi. Diplomová práce je členěná na dvě části. V teoretické části se dozvíme o tradicích v ročním období, obsahuje i propojení pracovních činností s RVP a významem výzdoby oken a parapetů. V praktické části najdeme výrobky žáků, které tematicky zdobí jejich třídy. Z práce a poznatků našich žáků jsem zjistila, že některé tradice a zvyky se v rodinách už skoro nedodržují. Žáci mají rádi vyzdobené prostředí sami sebou. Lépe si tak uvědomí a propojí smysl a důležitost s danou tradicí a zvykem. Tato diplomová práce prezentuje výzdobu oken a parapetů. S žáky se soustředíme při pracovních činnostech na propojení výrobků s ročním obdobím a tradicemi. Diplomová práce je členěná na dvě části. V teoretické části se dozvíme o tradicích v ročním období, obsahuje i propojení pracovních činností s RVP a významem výzdoby oken a parapetů. V praktické části najdeme výrobky žáků, které tematicky zdobí jejich třídy. Z práce a poznatků našich žáků jsem zjistila, že některé tradice a zvyky se v rodinách už skoro nedodržují. Žáci mají rádi vyzdobené prostředí sami sebou. Lépe si tak uvědomí a propojí smysl a důležitost s danou tradicí a zvykem.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis presents the decoration of windows and window sills. Pupils and I concentrate on work activities to connect products with the seasons and traditions. Thesis is divided into two parts. In the theoretical part we learn about the traditions of the season, it also contains connection of work activities with FEP(Framework educational plan) and the importance of decoration of windows and window sills. In the practical part we find students' products that thematically decorate their classes. As a result of the work with our students, I found out that some traditions and customs are almost no longer observed in families. However pupils like to decorate the environment by themselves.They are more aware and connected to the meaning and importance of the traditions and customs.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMT)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Springerova.pdfPlný text práce4,19 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce49,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce50,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Protokol Springerova.pdfPrůběh obhajoby práce258,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48308

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.