Název: Pomoc státu malým a středním podnikům v době koronavirové krize
Další názvy: State support for small and medium-sized companies during the coronavirus crisis
Autoři: Moša, Ondřej
Vedoucí práce/školitel: Dvořáková Lilia, Prof. Ing. CSc.
Oponent: Hinke Jana, Doc. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48531
Klíčová slova: koronavirová krize;státní podpora;malé a střední podniky;restaurační minipivovar;covid-19
Klíčová slova v dalším jazyce: coronavirus crisis;state aid;small and medium-sized enterprises;restaurant microbrewery;covid-19
Abstrakt: Koronavirová krize negativně zasáhla řadu malých a středních podniků na trhu nezřídka kvůli vydaným protiepidemickým opatřením, k nimž se ovšem vázala nutnost zasažené podnikatelské subjekty adekvátně finančně kompenzovat státní podporou. Diplomová práce analyzuje a hodnotí státní podporu malého a středního podnikání v době koronavirové krize v Pivovaru Kytín, s. r. o. V průběhu práce se tuzemská státní podpora komparuje s podporami v Rakousku a na Slovensku. Porovnává se i ekonomický stav podniku před covidem-19 a po konci koronavirové krize za využití ekonomických analýz, které obsahují i finanční analýzu, PESTLE analýzu, Porterův model pěti sil či SWOT analýzu. V závěru práce autor formuluje doporučení pro zlepšení ekonomického stavu podniku a pro státní orgány České republiky ke zkvalitnění finančních kompenzací pro postižené podnikatelské subjekty protiepidemickými opatřeními.
Abstrakt v dalším jazyce: The coronavirus crisis has negatively affected a number of small and medium-sized enterprises in the market, often due to the anti-epidemic measures that were connected with the need to compensate the affected businesses with state aid adequately financially. The diploma thesis analyses and evaluates state support for small and medium-sized enterprises during the coronavirus crisis in Pivovar Kytín, s. r. o. The thesis compares domestic state aid with aid in Austria and Slovakia. The company's economic condition is compared before COVID-19 and after the end of the coronavirus crisis by using economic analyses, which contain financial analysis, PESTLE analysis, Porter's five forces model, or SWOT analysis. At the end of the thesis, the author formulates recommendations for improving the economic condition of the enterprise and for the state authorities of the Czech Republic to improve the financial compensation for the business entities affected by the anti-epidemic measures.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Mosa_Ondrej.pdfPlný text práce1,98 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Mosa_VP.pdfPosudek vedoucího práce232,3 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Mosa_OP.pdfPosudek oponenta práce232,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48531

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.