Název: Péče porodní asistentky o onkogynekologicky nemocné ženy
Další názvy: Care of a midwife for oncogynecologically ill women
Autoři: Kubecová, Viktorie
Vedoucí práce/školitel: Burešová Markéta, Mgr.
Oponent: Janoušková Kristina, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48623
Klíčová slova: gynekologie;karcinom;psychologie;péče;porodní asistentka;typologie;terapie;možnosti;holistický;ženy
Klíčová slova v dalším jazyce: gyneacology;carcinoma;psychology;care;midwife;typology;therapy;possibilities;holistic;women
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je pokusit se odpovědět na základní otázku, jaký je proces vyrovnávání se žen s průběhem léčby a jakou roli v něm sehrává porodní asistentka. Součástí toho je zhodnotit tyto možnosti. To znamená klasifikovat a kriticky zhodnotit možnosti péče asistentky i ostatních vybraných subjektů. Základní členění teoretické části práce se dělí na anatomickou, diagnostickou, psychickou, terapeutickou. Role porodní asistentky a její úloha v dané problematice bude v praktické části ověřena rozhovory s vybranými ženami, které prodělaly nádorové onemocnění reprodukčního traktu. Závěr práce by měl zhodnotit, zda se činnosti porodní asistentky rozšiřují i do onkogynekologické problematiky. Autorka této práce se soustředí především na péči o psychickou stránku onemocnění.
Abstrakt v dalším jazyce: The general question is: how difficult is the process of copping with serious gynecological disease by women and what is role of midwife in this. The main goal is to answer to the previous question. Real possibilities of midwife and other subjects in the process will be discussed and critical evaluated. This bachelor thesis is divided to two main parts: to theoretical and practical. The first one includes anatomical, diagnostic, psychical and therape-utic chapter. In the second premises from theoretical part of thesis will be verified by in-terviews with participants who struggled with serious disease. Support of midwife in this will be also verified. An asumption of extending volume of midwifes services nowadays should be one of the most important outcome. Author focus to the psychical aspects of the gynecological disease.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Kubecova_Viktorie_PAS_BP.pdfPlný text práce1 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kubecova_PV.pdfPosudek vedoucího práce285,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kubecova_PO.pdfPosudek oponenta práce323,75 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kubecova_H.pdfPrůběh obhajoby práce478,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48623

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.