Název: Možnosti a aplikace experimentálních technik do výtvarné výchovy v mateřské škole
Další názvy: The possibilities and application of experimental techniques to art education in kindergarten
Autoři: Topolová, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Havlíček Jakub, Mgr.
Oponent: Uhl Skřivanová Věra, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/50029
Klíčová slova: výtvarná výchova;netradiční výtvarné techniky;tradiční výtvarné techniky;experimentální tvorba;předškolní vzdělávání;tvořivost;spontánnost.
Klíčová slova v dalším jazyce: art education;nontraditional art techniques;traditional art techniques;experimental techniques;experimental creation;preschool education;creativity;spontaneity
Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na experimentální tvorbu ve výtvarné výchově v mateřské škole. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a empirickou. V prvním úseku je pozornost věnována oblasti předškolního vzdělávání a tématu dítěte v mateřské škole (vývojové fáze dítěte, motorika dítěte, vývoj výtvarného projevu u dětí předškolního věku, vzdělávací činnost v mateřské škole, výtvarná činnost v mateřské škole, propojení RVP a výtvarné výchovy, výtvarné techniky včetně experimentální aj.). Empirická část se zabývá autorskými návrhy a realizacemi tvůrčích činností zaměřených na experimentální tvorbu v konkrétní mateřské škole. Plnohodnotnou součástí jsou reflektivní vazby a vyhodnocení. Veškeré činnosti jsou koncipovány do podoby přímého uplatňování výtvarných aktivit u dětí předškolního věku v mateřské škole.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis is focus on the experimental creation in the art education in kindergarten. Bachelor thesis is divide to two parts, theoretical and empirical. In the first part is attention devote to preschool education and to the theme - children in the kindergarten (development phase of children, motor skills of children, development of art educational by preschool children, education in kindergarten, art educational in kindergarten, connection RVP and art education, art techniques including of experimental). The empirical part deal with autor's proposals and realizations of creative activities focus on experimental creation in specific kindergarten. Full - fledged part are reflective ties and evaluation. All the activities are conceived in the form of direct application of art activities by children in preschool age in kindergarten.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace, Topolova Kristyna..pdfPlný text práce3,07 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Prubeh obhajoby-Topolova Kristyna.pdfPrůběh obhajoby práce350,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
TOPOLOVA_posudek_vedouci_Havlicek.pdfPosudek vedoucího práce316,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
TOPOLOVA_posudek_oponent_Uhl Skrivanova.pdfPosudek oponenta práce301,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/50029

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.