Název: Robomaster S1 a jeho využití ve volnočasových aktivitách na ZŠ
Další názvy: Robomaster S1 and its use in leasure activities at elementary school
Autoři: Kohoutová, Jitka
Baťko, Jan
Citace zdrojového dokumentu: KOHOUTOVÁ, J. BAŤKO, J. ROBOMASTER S1 A JEHO VYUŽITÍ VE VOLNOČASOVÝCH AKTIVITÁCH NA ZŠ. Inovace a technologie ve vzdělávání, 2022, roč. Neuveden, č. 1, s. 4-12. ISSN: 2571-2519
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/51229
ISSN: 2571-2519
Klíčová slova: robot;edukační robotika;volnočasové aktivity;RoboMaster S1
Klíčová slova v dalším jazyce: robot;educational robotics;leisure time activities;RoboMaster S1
Abstrakt: Edukační robotika neměla v minulosti pevnou pozici v kurikulu základních škol v České republice. Řada škol ji zařazovala primárně jako doplňkovou formu vzdělávání v rámci volnočasových aktivit nebo volitelných předmětů. Situace se postupně mění vlivem revize státních kurikulárních dokumentů. Přesto zůstává robotika oblastí, která je z velké části využívána pro výuku základů algoritmizace a programování v rámci školních volnočasových aktivit a v kroužcích. Cílem příspěvku je představit možnosti využití edukační robotiky ve volnočasových aktivitách a představit a popsat vzorové aktivity využitelné pro vzdělávání žáků různého věku a zkušeností s využitím robota RoboMaster S1.
Abstrakt v dalším jazyce: There was not a strong position of the educational robotics in the curriculum of elementary schools in the Czech Republic in the past. Educational robotics was implemented by a plenty of schools primarily as an additional form of education as a leisure time activity or and optional subject. The situation is gradually being changed thanks to the revision of state curricular documents. Nevertheless, the robotics still perseveres to be the sphere which is used the most for education of the basis of algorithms and programming in leisure time activities and clubs. The goal of this article is to introduce the possibilities of the usage of educational robotics in leisure time activities and to introduce and describe some sample activities which could be used for educating the pupils of various age and experience with the use of robot RoboMaster S1.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Kohoutova_Batko_Itev_2022.pdf2,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/51229

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD