Název: Evaluace sociálně aktivizační služby pro seniory realizované regionálním dobrovolnickým centrem TOTEM, o.s.
Další názvy: Evaluation of social activation service for senior citizens realized by regional volunteers center Totem, o.s.
Autoři: Křížová, Hana
Vedoucí práce/školitel: Káňová, Šárka
Datum vydání: 2012
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/5605
Klíčová slova: Stáří;sociálně aktivizační služba;aktivizace;regionální dobrovolnické centrum TOTEM;evaluace
Klíčová slova v dalším jazyce: Old age;social activation service;activation;regional volunteers center TOTEM;evaluation
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá tématem sociálně aktivizačních služeb pro seniory realizované regionálním dobrovolnickým centrem TOTEM, o.s. Cílem této práce je provést celkové zhodnocení této služby z pohledu jejích uživatelů. Bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí; teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá stářím, jako společenským fenoménem, vymezením pojmu stáří, stárnutím jedince, vymezením pojmu senior, dále vymezuje aktivizaci a seznamuje čtenáře s regionálním dobrovolnickým centrem Totem. Praktická část se snaží prostřednictvím kvalitativního výzkumu porozumět metodologickým pojmům a snaží se odhalit, jak jsou uživatelé spokojeni v oblasti komunikace s pracovnicemi a lektory, k jakým změnám v jejich životech díky SAS došlo a jak jsou spokojeni s organizačním zajištěním. Výzkumné šetření chce nalézt odpovědi na všechny tyto tři dílčí výzkumné oblasti a tím i naplnit předem stanovené dílčí výzkumné cíle a hlavní výzkumný cíl spočívající ve zjištění, do jaké míry jsou uživatelé SAS spokojeni se SAS.
Abstrakt v dalším jazyce: Bachelor's thesis deals with social activation service for senior citizens realized by regional volunteers center Totem. The main research goal of the thesis is to find out how elderly are satisfied with a social activation service. The thesis is divided into two main parts; theoretical and practical. The theoretical part focuses on old age as a social phenomenon, defining the term old age, aging, senior citizen and then defines activation and introduces regional volunteers center Totem. The practical part through quantitative research tries to understand methodological concepts and tries to reveal how are users satisfied in the field of communication with staff and lecturers, how SAS changed life of users and how they are satisfied with organization of the service. The research investigation wants to find answers to all these three particular research goals and thus fulfill the main research goal of identifying the extent to which users are satisfied with SAS.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Hana Krizova, 2012.pdfPlný text práce1,74 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
krizova VP.pdfPosudek vedoucího práce54,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
krizova OP.pdfPosudek oponenta práce41,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
krizova O.pdfPrůběh obhajoby práce14,55 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/5605

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.